Når erhvervslivet binder lokalsamfundet sammen

Dragør er kendt for sit lokalsamfund. Der er mange frivillige og aktive borgere, som bakker op og tager del i lokale aktiviteter og begivenheder. Men hvordan er det med erhvervslivet, de lokale virksomheder og deres sociale ansvarlighed?

Fire unge drenge lytter til fagmand fra VVS-firma i baggrunden ses andre stande og unge mennesker

Det er noget, som skolerne i disse dage er meget optaget af. Det handler konkret om det lokale initiativ Karrieremesse #kmesse2791, som løber af stablen den 7. november 2019 i Hollænderhallen.

Socialt ansvar

Det er andet år, at karrieremessen gennemføres. Sidste år var det Store Magleby Skole, som løb karrieremessen i gang. I år er det alle Dragørs skoler, som via messen sætter fokus på emnet ”karrierelæring”.

Lisbeth Dam Larsen, formand for Skoleudvalget udtaler: ”Det er et spændende initiativ, som vi politisk bakker fuldt op om. Det er vigtigt, at skolerne åbner op for omverdenen og lokalsamfundet.”

Hun fortsætter: ”Men lige så vigtigt er det, at erhvervslivet, som skal leve af de unge mennesker, dels som kunder, dels som ansatte, også tager del i skolerne. Det handler om at bygge bro mellem skole og samfund og vise en samhørighed mellem byens voksne og byens børn.”

400 elever deltager

Karrieremessen #kmesse2791 er en del af Dragør Kommunes indsats for at binde erhvervsliv og skole sammen gennem karrierelæring. Alle skolernes 8. og 9. klasser besøger messen. Det vil sige, at cirka 400 unge deltager.

For eleverne er karrierelæring en del af den obligatoriske undervisning i uddannelse og job, og på karrieremessen får de mulighed for at stå ansigt til ansigt med mennesker, som selv har gået ad karrierevejen med de gen- og omveje, der findes på en sådan vej.

Kezia Bidstrup er sammen med Christiane Due-Nymark tovholder for karrieremessen og til daglig lærer på Store Magleby Skole. Hun fortæller: ”Ved at de erhvervsdrivende stiller deres tid og ekspertise til rådighed, får eleverne en bedre forståelse for, hvor mange muligheder der egentlig er, når folkeskoletiden er forbi.”

Karrierelæring

For de lokale erhvervsdrivende er kodeordene “eksponering” og “social bevidsthed”.

Kezia Bidstrup uddyber: ”Det lokale erhvervsliv viser ved at deltage, at de støtter op om udviklingen i lokalsamfundet og de unges dannelse. De unge mennesker bliver i dag ofte presset til at vælge, og vi vil gerne lette det pres, åbne op for nysgerrigheden og læringen.”

”Vi vil flytte fokus fra det endelige valg til den læring, som sker på vejen mod valget,” slutter hun.

Erhvervslivet kan endnu nå at tilmelde sig

Karrieremesse #kmesse2791 løber af stablen torsdag den 7. november 2019. Eleverne deltager i tidsrummet kl. 13.15-15. Messen er bygget op om et standområde, hvor de erhvervsdrivende befinder sig. De kan stille op fra kl. 12. Der vil være forplejning, som tak for tid og indsats.

Tilmelding kan ske frem til torsdag den 31. oktober 2019. Send en mail til kmesse2791@gmail.com – her kan du også få svar på eventuelle spørgsmål.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?