Sidste kapitel på Krudttårnsvej – lørdag er det farvel og tak fra Meny

Lørdag den 19. oktober slutter over 55-års supermarkedshistorie på Krudttårnsvej. Familien Møller Jensen og Meny siger farvel og tak med et stort arrangement hvor alle er velkommen forbi til en bid brød og leg for børnene.

For de besøgende vil der blive serveret frokost i form af en grilltallerken med tilbehør
og til børnene vil der være pølser og de kan desuden hygge sig med hoppeborg og friske popcorn. Fra kl. 12.30 – 16.00 spiller De 3 måske 4.

I forbindelse med lukning af Møller Jensen MENY i Dragør opfordrer familien deres kunder til at bidrage til det gode formål bag Knæk Cancer og i stedet for at give farvelgaver eller blomster opfordrer de til “STØT KNÆK CANCER”. Bidrag kan ske ved at sms KC 153909 til 1277. Så støtter du indsamlingen til Knæk Cancer med 100 kr. (+alm. sms-takst).

Privatfoto (facebook)

Tilbage i tiden med et Supermarked på Krudttårnsvej

Af Dines Bogø

I forbindelse med anlæg i slutningen af halvtredserne af første afdeling af Strandparken på Sydstranden, talte man om forretninger.

Sydstandscentret i Store Magleby Kommune

På Krudttårnsvej 8 havde købmand Strøbæk allerede fra 1. maj 1936 haft en mindre butik. Uofficielt havde der været udsalg fra ”privaten” ved siden af nogle år før.

I 1954 søgte familien Strøbæk første gang Store Magleby Sogneråd om tilladelse til at opføre en butiks-ejendom.

Store Magleby kommune havde givet tilladelse, men Boligministeriet spændte ben, og først i 1962 kunne Egon Strøbæk senior påbegynde opførelsen af det nye center, der skulle erstatte den ældre lille butiksbygning.

29. maj 1963 åbnede Amagerbanken i det nye center på Krudttårnsvej. Flagene var hejst og Ola Svensson, Søren Arnbo og Lene Weber bød kunderne velkommen. (Foto udlånt af Egon Strøbæk senior).

Supermarked i Dragør Kommune

På den sydlige side af Krudttårnsvej, der lå i Dragør Kommune, blev der i 1964 opført et Supermarked på Krudttårnsvej 171 på hjørnet af Søndre Røsevej.

For ca. 50 år siden, hvor navnet var Dragør Supermarked. (Foto: T. Pluzek).

Det var købmand Erik Møller Jensen, der opførte forretningen og navnet ”Møller Jensen” har været knyttet til stedet siden uanset, hvad det ellers officielt har heddet.

Irma, Brugsen og Netto på Krudttårnsvej får afslag

Irma (direktør Børge Olsen) havde i 1965 købt en grund på hjørnet af Krudttårnsvej og Skippervænget i Store Magleby.

Irma fik afslag på, at opføre en butik på samme måde som Hovedstadens Brugsforening samme år havde fået afslag på at opføre en brugs på Sydstranden.

2. april 1967. Når man ser det hele sådan lidt fra oven. På grunden Skippervænget 1, hvor der skulle have været en Irma, er der netop opført en villa. (Foto: Det Kgl. Bibliotek).

I 2013 søgte Dansk Supermarked om, at måtte opføre en Netto-butik ved Sydstrandscentret. Som bekendt blev de planer også skrinlagt.

Det var dengang. I november 2013 hed supermarkedet på Krudttårnsvej 171 stadig ”SuperBest”. (Foto: Dines Bogø).

Meny og Boligselskabet Strandparken?

24. maj 2014. Man markerer 50 års jubilæum. (Fotos: Lene Bogø).

Erik Møller Jensens barnebarn købmand Thomas Andersen meddelte, at man nu lukker Meny ved udgangen af oktober 2019. Forhandlinger om fortsat samarbejde med Boligselskabet Strandparken endte uden resultat og det bliver som bekendt SuperBrugsen der opfører et nyt supermarked på grunden. Læs også: SuperBrugsen på Krudttårnsvej

”Møller Jensen” i centrum. 21. maj 2017. (Foto: Kortforsyningen).

Relaterede artikler:

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?