”De Vilde Gæs” genopstår!

Dragør Boldklubs (DB) udvalgte får nu hjælp fra en næsten glemt fangruppering, som mange af klubbens lidt ældre følgere husker fra 1980’erne og 90’erne.

Det er et farvestrålende skue, der venter DB’s spillere til kampen lørdag eftermiddag. Foto: Privat

Der er tale om ”De Vilde Gæs”, som genopstår i anledning af årsafslutningen og kampen mod IF Føroyar lørdag eftermiddag. Senest den legendariske gruppering var aktive, var i 2015, men nu er der noget nyt i gære, erfarer DragørNyheder.

”Vi har store planer om at komme med både romerlys og et specialtrykt banner. Derudover bliver der ekstra røg og musik, når spillerne løber på banen. Vi var aktive fans da vi selv var ungdomsspillere, og inden vi begyndte i gymnasiet for nogle år siden. Jeg er skadet og kan  ikke selv spille i øjeblikket, og så  synes jeg, at jeg gerne vil hjælpe mine holdkammerater, og derfor har jeg taget initiativ til, at De vilde Gæs genopstår i morgen” siger Mads Glæsner, som selv spiller på DB’s førstehold.

Han forsikrer samtidig, at der ikke bliver brugt ulovligt fyrværkeri eller støjende effekter, som på nogen måde kan få konsekvenser for klubben.

Der er maksimal støtte til De gu/hvide spillere under kampen mod IF Forøyar. Foto: Privat

Da han i øjeblikket er ude med både en menisk- og en korsbåndsskade, er der god tid til at støtte holdkammeraterne, som topper Serie 1 Pulje 2 under DBU København som ubesejrede efter 10 kampe.

Anden generation

Faktisk er Mads Glæsner på en måde repræsentant for anden generation af De Vilde Gæs, i og med at hans far selv oplevede ”festlighederne” i 1980’erne og 90’erne som spiller, da DB havde en periode i 2.division, den tredjebedste række.

Hos DB er man naturligvis glade for opbakningen, især fordi man gerne vil markere, at det er sidste hjemmekamp inden vinterpausen. Forude venter nemlig to udekampe mod Sundby og Jægersborg, inden spillerne kan gå på vinterferie.

”Det er et sjovt påfund og dejligt med lidt ekstra opbakning til spillerne, som har gjort det så godt indtil nu i denne sæson. Spillerne synes jo det er god lir, at der er slagsange og romerlys, så jeg er sikker på, at de er ekstra motiverede til kampen” siger seniorformand Simon Bonnerup Kristensen.

Kampen mod IF Føroyar spilles lørdag kl.13 på opvisningsbanen.

I røg og damp for Dragør… det bliver en ualmindelig stemningsfyldt oplevelse at gå til fodbold på opvisningsbanen lørdag eftermidddag. Foto: Privat

Seneste artikler

 

Fik du læst?