Den autentiske italienske madoplevelse er nøglen til RE Cucinas succes

I august åbnede Malik Helal sin italienske perle RE Cucina på hjørnet af Kongevejen i den tidligere Bistro. Og den er blevet taget rigtig vel imod.

Foto: DragørNyheder.dk

”Jeg har fået fornyet begejstring for at servere. Folk har været så søde og responsive,” fortæller Malik Helal med et stort smil, da vi spørger ham, hvordan det er gået siden åbningen.

”Restaurationsbranchen er hård, og jeg har somme tider overvejet at stoppe,” indrømmer Malik, der blandt andet startede Reef N’ Beef i København tilbage i 1991, ”men det overvejer jeg slet ikke mere.”

Kvalitet og smag er alfa og omega

Malik Helal brænder for at give gæsterne en autentisk italiensk madoplevelse. Og nøglen er smag, kvalitet og gode råvarer. De gode produkter er helt afgørende.

”Det italienske køkken er simpelt og ukompliceret – med gode råvarer. De er alfa og omega,” fortæller han, ”du kan være elitekok, men det betyder ikke noget, hvis ikke du bruger gode produkter med masser af smag.”

På menukortet finder du både autentiske napolitanske pizzaer og en tasting menu, hvor du kan komme vidt omkring i de italienske specialiteter – med eller uden vinmenu.

“Det italienske køkken er simpelt og ukompliceret – med gode råvarer. De er alfa og omega”, fortæller Malik. Det er tydeligt at han brænder for smagsoplevelsen og kvaliteten da DragørNyheders journalist Camilla Lærkesen møder ham til en snak i restauranten. Foto: DragørNyheder.dk

Ny napolitansk pizzakok

Den høje kvalitet gælder også for restaurantens ansatte. RE Cucina har for nylig fået endnu en kok ombord på holdet. Ingen ringere end Andrea – Malik Helals egen læremester udi den napolitanske pizzakunst. Så bliver det ikke mere autentisk.

Pizzaiolo Andrea sammen med Malik (th) foran hjertet til en ægte stenovnspizza. Men Menukortet strækker sig vidt omkring andre italienske specialiteter. Foto: DragørNyheder.dk

Det er nemlig ikke hvem som helst, der kan kalde sig for en ægte napolitansk pizzaiolo. Den napolitanske pizza kom i 2017 på UNESCOs verdensarvsliste som bevaringsværdig kulturarv. Titlen beskytter det gamle og komplekse håndværk, der er gået i arv fra far til søn i århundreder. På RE Cucina kan du glæde dig til at opleve den ægte vare fra certificerede kokke.

Det er ikke hvem som helst, der kan kalde sig for en ægte napolitansk pizzaiolo, men det kan Andrea på RE Cucina som nu er klar til at trylle for gæsterne. Til højre (privatfoto) Malik på besøg hos Andrea i Italien tidligere på året hvor han fik indblik i den Italienske pizzakunst. Foto: DragørNyheder.dk

”Man kan ikke oversætte Mozzarella”

Malik Helal brænder også for at introducere os for det autentiske italienske køkken. Hvis du allerede har været på RE Cucina, har du måske lagt mærke til, at det ikke er alle ingredienserne, du kender fra hylderne i de danske supermarkeder. Nduja? Guanciale? Er det også fremmedord for dig? Det kan ikke være anderledes, for det kan ikke oversættes, påpeger Malik.

”Man kan heller ikke oversætte Mozzarella,” forklarer han, ”man er nødt til at smage det og lære det at kende. Før i tiden vidste man ikke, hvad blancheret var i de danske køkkener. I dag er det helt almindeligt.”

Sådan bliver det også for det italienske køkken, forudser han. Og han er mere end villig til at hjælpe med at forklare og beskrive menukortet til de af os, der ikke er så velbevandrede i det italienske sprog og køkken.

”Når jeg ser nogen, der ser tvivlende ud, kommer jeg ned til bordet og hjælper dem med det samme. Her er ingen dumme spørgsmål,” afslutter Malik.

Den lille RE Cucina parlør

Primi Piatti:
Forretter. De italienske Primi Piatti er tungere end de forretter, vi er vant til i Danmark. Det kan være risotto eller pastaretter.

Secondo Piatto:
Hovedretter med kød eller fisk. På Re Cucina kan du sætte tænderne i kroghængt grillet oksehøjreb.

Guanciale:
Italiensk hærdet kødprodukt af kinder af svin. I Danmark bruger vi ofte bacon i vores Carbonara, men på rigtig italiensk manér skal det være guanciale.

Nduja:
En stærk og smørbar svinesalami.

Provola:
Mere tør udgave af mozzarella.

Pecorino:
Lidt mere blød smag end Parmesan, der stærkere og nemmere ”overdøver” smagen.

Piennolo giello tomater:
Små tomater, der dyrkes i vulkanjorden omkring Vesuvio. Smager både sødt og syrligt.

Provolone:
Dråbeformet ost lavet på ikke pasteuriseret komælk. Fast konsistens.

Burrata de Buffalo:
En ung og lidt blød udgave af mozzarella.

Stracciatella:
Minder om mozzarella, men er mere tynd og flydende, så den kan strækkes.