Marcus Busk Elmegaard: Den unge Masterchef er tilbage på skærmen

Marcus Busk Elmegaard er 19 år og har allerede godt gang i karrieren. I 2015 vandt han Masterchef Junior på TV3. Nu er han tilbage på skærmen i den kommende sæson af Masterchef Jul på TV3, som starter d. 11. november. Han er medejer af foodtrucken Backstage Burgers, og så er han aktuel med en kogebog, som udkommer d. 6. november.

Foto: TV3

Hvor har vi set dig før?

Jeg har gennem hele mit liv boet i Dragør, hvor jeg blandt andet har spillet 14 år i boldklubben. Jeg har gået mine 10 år i folkeskolen på Nordstrandskolen. Samtidig er jeg glad for at være en del af byens liv. Derfor er jeg også medejer af foodtrucken Backstage Burgers, som er med til diverse arrangementer i byen.

Hvordan ser din hverdag ud?

Jeg blev i sommers student fra Niels Brocks Innovationsgymnasium.

Gennem min barndom har jeg opbygget en stor interesse for madlavning, fordi jeg altid har været med min familie i køkkenet. Gennem min barndom så jeg Masterchef, fordi jeg syntes, det var spændende. Da jeg fyldte 12 meldte jeg mig til Masterchef Junior, hvor jeg desværre ikke kom gennem nåleøjet, men faktisk blev valgt som reserve, hvis en af de andre ikke ønskede at deltage. Det var egentlig en ret stor skuffelse, men jeg tænkte, at jeg nok skulle få chancen igen.

Da chancen endelig bød sig i 2015, var der ingen vej tilbage, og jeg meldte mig til uden nogen former for betænkningstid. Jeg ville bevise, at jeg var dygtig i et køkken – også under pres. Jeg strøg gennem to castings og var klar til programoptagelserne. Egentlig kunne jeg godt mærke, at jeg grundet min erfaring og min alder i forhold til de andre deltagere lå den gode ende. Jeg tog en dag ad gangen, og jeg endte med at hive sejren i land.

Foto: Ole Kragekjær Madsen

Hvor er dine favoritsteder i Dragør?

Jeg elsker at opholde mig i naturen, hvor jeg blandt andet fisker på havnens moler og går på jagt på Amager for at skaffe de friskeste varer, som jeg elsker at omsætte til dejlig mad i køkkenet. Jeg har altid interesseret mig for mad, og jeg har især hentet meget inspiration fra alle tænkelige programmer, som jeg har set gentagne gange for efterfølgende selv at prøve tingene af hjemme i mit eget køkken.

Hvad er den største nyhed i dit liv?

Kogebogen, som udkommer d. 6. november. Den er et samarbejde mellem 32 tidligere Masterchef-deltagere, som hver er præsenteret med tre opskrifter og et portræt. Da jeg blev tilbudt at være med, var jeg sikker på, at det var noget jeg skulle prøve.

Jeg er også deltager i den kommende sæson Masterchef Jul 2019 på TV3, som starter d. 11 november.

Foto: Ole Kragekjær Madsen

Seneste artikler

 

Fik du læst?