Bliv klædt på fra top til tå i Boutique no. 1

Er du en størrelse 36 eller 54? Hos Boutique no. 1. kan du både finde sko, strømper og tøjmærker, der passer til din smag og kropstype. Indehaver Marianne Thomsen ser det som sin fornemmeste opgave at yde personlig service, uanset om du ikke helt ved, hvad du søger, eller går efter noget, du ikke lige ser på hylderne.

Indehaver Marianne Thomsen, Boutique No. 1 på Kongevejen 1 i Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

Af Pia Melander Guilbert

At træde ind ad døren til Boutique no. 1. på Kongevejen er at træde ind i en verden af forskellige farver, mønstre og mærker. Fællesnævneren er gode materialer, og de faste kunder ved præcis, hvor de skal lede efter Laurie eller Cero buksen, der sidder præcis som den skal. Er du i tvivl om, hvad der vil klæde dig, eller leder du efter noget, du ikke lige ser, hjælper indehaver Marianne Thomsen dig hellere end gerne.

– Mine kunder er meget forskellige, både i alder, stil og størrelse. Jeg synes, det er en dejlig udfordring at hjælpe dem til at finde lige præcis dét, der er deres stil, og som får dem til at gå ud ad døren igen med et smil, fortæller Marianne, som både fører tøj i størrelse 36 og 54.

– For kvinder, som ligger over standardstørrelserne, kan det være svært at finde smart tøj, der sidder godt. Mange af dem kommer ind og siger: ”Hvor har du de store størrelser henne?”, og så svarer jeg, at de er rundt omkring i butikken sammen med alt det andet tøj. Det skal ikke være sådan, at man skal føle sig henvist til et hjørne, bare fordi man ikke er en størrelse 38-40.

“Jeg synes, det er en dejlig udfordring at hjælpe kunderne med at finde lige præcis dét, der er deres stil, og som får dem til at gå ud ad døren med et smil”, fortæller Marianne, som både fører tøj i størrelse 36 og 54 og et bredt udvalg i sko. Foto: DragørNyheder.dk

Charmen ved en lokal forretning
Hvor mange tøjforretninger i dag er konceptbaserede og kun fører få bestemte mærker, holder Marianne fast i, at hun selv vil bestemme, og hun bestiller ofte lige en bluse eller et par bukser hjem, hvis en kunde leder efter noget, hun ikke har i butikken.
Da skobutikken i Dragør Centret ophørte, overtog Marianne salget af mærket Tamaris.

– I virkeligheden havde jeg ikke plads til sko, men de er overraskede over, hvor mange jeg sælger.

Mange turister lægger vejen forbi Boutique no. 1, men Marianne har også en stor fast kundeskare.

– De faste kunder er en stor del af charmen ved at drive en lokal forretning. Det sker både, at jeg får blomster og hjemmebagte boller, og når jeg en sjælden gang imellem må holde lukket en enkelt dag, bliver det også bemærket, konstaterer Marianne, som hver morgen glæder sig til at skulle på arbejde:

– Man er altid velkommen til at kigge ind, få en kop kaffe og bladre gennem tøjstativerne. Jeg bliver glad for besøget, også selvom man ikke køber noget.

“Velkommen indenfor”, siger Marianne Thomsen foran butikken på Kongevejen 1. Foto: DragørNyheder.dk
Om Boutique no. 1 – Kongevejen 1, 2791 Dragør
Ejet af Marianne Thomsen siden 2004. 
Fører mærker som Tamaris sko, Frandsen overtøj, Rosemunde, Skovhuus strik med flere. I de større størrelser er det især mærker som ADIA og Pont Neuf, der er populære.
Hver dag lægger Marianne ”Dagens tilbud” op på sin Facebookside. Følg hende på ”Boutique no. 1”