Søndag var den helt store plante dag for Københavns Lufthavn

En gul bus fra Københavns Lufthavn kørte søndag den 10. november godt 20 af lufthavnens medarbejdere til Hillerød, så de kunne være med til at plante nogle af de 5.000 træer Københavns Lufthavn har doneret til projektet “Danmark Planter Træer”.

Foto: CPH

Da den nationale indsamling Danmark Planter Træer blev afholdt i september, var det verdens første indsamling til fordel for klimaet. Målet var at samle penge ind til at plante én million nye træer i Danmark.

I søndags blev nogle af træerne plantet i Skævinge Folkeskov ved Hillerød da de omkring 20 medarbejdere fra Københavns Lufthavn var trukket i gummistøvlerne og havde taget deres familie under armen for at plante nogle af de 5000 træer, som lufthavnen har sponsoreret til projektet, oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Foto: CPH

En af dem, der var hoppet på den gule lufthavnsbus var Marie Louise Hansen, der er chef for Corporate Responsibility i lufthavnen. Hun havde taget sine to børn med.

– Vi var slet ikke i tvivl om, at vi skulle støtte Danmark Planter træer. Københavns Lufthavn er meget bevidst om, at vi arbejder i en branche, der er ansvarlig for en betydeligt og voksende CO2-udledning. Vi arbejder målrettet for at reducere vores klimaaftryk på mange fronter og så var det her en oplagt mulighed for at give noget tilbage og samtidig invitere vores kolleger og deres familier med en tur ud i den friske luft for at etablere fremtidens skov. På den måde, har vi mulighed for at gøre en helt konkret og meget jordnær forskel for klimaet, fortæller Marie Louise Hansen.

Foto: CPH

Læs også: Dragørprofil skal styrke Københavns Lufthavns fokus på samfundsansvar

Der er indtil videre samlet omkring 20 millioner kroner ind, hvilket svarer til én million træer. Det er stadig muligt at donere penge til træer via www.danmarkplantertraeer.dk.

Hvad er Danmark planter træer?

‘Danmark planter træer’ er en indsamling, hvor vi samler ind til at plante flere træer i Danmark. Indsamlingen er et samarbejde mellem TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening.

Med ‘Danmark planter træer’ vil TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening sætte fokus på, hvad vi som danskere selv kan gøre for at håndtere de klimaudfordringer, vi står over for. Det er vores mål at engagere danskerne til i fællesskab at gøre en forskel for klimaet.

Hvad går pengene til?

For hver indsamlede 20 kr. plantes ét træ i Danmark op til én million træer. Derudover går der 4 kr. til bevaring af skov i ind- og udland.

Overgår vi målsætningen på én million træer, fordeles den resterende del af midlerne med 50 procent til skovrejsning og 50 procent til skovbevaring.

Læs mere her: “Danmark planter træer”

Seneste artikler

 

Fik du læst?