Nyt kapitel til Dragørs egen historie

Onsdag den 13. november blev der i bogstaveligste forstand lagt endnu et kapitel til Dragørs historie da Lokalhistorisk gudfar Dines Bogø rundede et blødt hjørne med 75-års fødselsdag. Dagen blev markeret med en reception for nærmeste familie og venner i det gamle Pakhus på Dragør havn.

Fødselaren Dines Bogø og hustru Lene ved dagens markering i Pakhuset på havnen i Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

Dines Bogø er født i Gentofte i 1944 og flyttede sidste i 1960´erne til Dragør. Allerede fra ungdomsårene interesserede han sig for lokalhistorie og i 1995 startede han Lokalhistorisk Forening i Dragør som i dag tæller mere end 400 medlemmer og hører til blandt landets største lokalhistoriske foreninger.

Dines Bogø bød velkommen og trods sædvanlig snaksagelighed lykkedes det fødselaren at sige velkommen på lige under 10 minutter. Foto: DragørNyheder.dk

Gennem årerne har Dines Bogø skrevet mere end 30 bøger og står for ca. 400 foredrag, byvandringer og i omegnen af 800 artikler til aviser, ugeblade og tidsskrifter. Dines Bogø er still going strong og er blandt andet fast medredaktør på DragørNyheder.dk hvor han i særdeleshed bidrager med de historiske artikler, men DragørNyheder nyder i lige så høj grad godt af Dines Bogø´s fantastiske viden og store netværk. Hvis Dines Bogø ikke ved det, så findes det næppe, kunne man fristes til at sige.

Under fødselsdagsreceptionen blev der fortalt kærlige anekdoter (og muligvis et par sandheder..) fra et aktivt liv i historiens tegn.

Dines Bogø og hustru Lene Bogø har to døtre og tre børnebørn og interessen for det lokalhistoriske har smittet af på de næste generationer. Udover det aktive liv nyder Dines og Lene at rejse og med fødselarens egne ord skal der rejses mere i fremtiden.

Stort tillykke med fødselsdagen!

 

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?