Fotoudstilling “Fra Islands Brygge til Dragør – Naturpark Amager”

Ny fotoudstilling går tæt på årets gang i Naturpark Amager. Den kan ses på Dragør Rådhus fra mandag den 18. november til fredag den 29. november 2019. Men det slutter ikke der – Naturpark Amagers herligheder kan bruges og nydes – hver dag året rundt. Det er bare om at komme ud og opleve.

Ko bliver i vådområdet i Naturpark Amager jaget væk af svane med unger
Foto: Ivan Olsen

40 værker

Der optræder både uendelige vidder, nærgående insektportrætter og tiltrængte udflugter for byens travle mennesker i den nye fotoudstilling “Fra Islands Brygge til Dragør – Naturpark Amager”.

Udstillingen er lavet i et samarbejde mellem Naturpark Amager, som Dragør Kommune er en del af, og Amager Fotoklub. Meningen er at sætte fokus på mange af de hemmelige steder, som Naturpark Amager også rummer.

Gennem i alt 40 værker kommer man helt tæt på livet i Naturpark Amagers mere end 3.500 hektars vildskab, placeret i hjertet af hovedstaden.

Fred og ro til fordybelse og opdagelse

Bag billederne står fotografer fra Amager Fotoklub, der på vidt forskellig vis indvier tilskueren i både små og store detaljer af naturen.

Formand i Amager Fotoklub, Michael Oxkjær har i forbindelse med udstillingen fortalt: “Den unikke natur lige op ad byen er noget helt særligt for fotograferne. Uanset om man er til de store åbne landskaber, blomster, mikroorganismer, fugle eller andet, så finder man det i Naturpark Amager. Man får fred og ro til at fordybe sig og gå på opdagelse med sit kamera.”

Fotoudstillingen ‘Fra Islands Brygge til Dragør’ kan ses fra den 18. november 2019 på Dragør Rådhus, Kirkevej 7. Her kan den ses måneden ud, inden den turnerer videre forskellige steder blandt Naturpark Amagers partnere.

Dragør Rådhus har åben for borgere mandag-tirsdag kl. 10-14, torsdag kl. 10-18 og fredag kl. 10-13.

Fire kategorier af foto

I udstillingen indgår fire kategorier:

  1. Landskaber i Naturpark Amager
  2. Planteliv i Naturpark Amager
  3. Dyreliv i Naturpark Amager
  4. Mennesker i Naturpark Amager

Der er udvalgt 10 billeder til hver kategori, hvor der er lagt vægt på den gamle skov, strandengen, det særlige og kunstige anlagte landskab, sjældne fugle, planter, insekter og ukendte detaljer fra Amager Naturpark.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Alumnedag på Tårnby Gymnasium

Efter flere års arbejde med karrierelæring, målrettet planlægning, en masse research og en standby grundet Coronanedlukning, er Tårnby Gymnasium nu klar til den første alumnedag onsdag 1.

Læs mere »