Vellykket Karrieremesse

For andet år i træk var cirka 350 elever fra 8. og 9. klasse til Dragør Karrieremesse #kmesse2791. Tak til initiativtagere og de erhvervsdrivende, som støttede op og var med til dette års karrieremesse for eleverne på kommunens tre skoler.

To medarbejdere fra CG Jensen fortæller fem piger om deres branche i baggrunden ses flere roll-up-bannere

Karrieremesse bliver til i et samarbejde mellem St. Magleby Skole, forvaltningen og Dragørs erhvervsdrivende.

I alt stillede 16 virksomheder op med fine stande, hvor de hver især fortalte om deres fag, og hvorfor de unge 8.-9. klasser hver især skulle vælge netop deres branche.

Karrierevejen ændrer sig

Ved åbningen af messen indledte Dragør Kommunes chef for Børn, Skole og Kultur Rasmus Johnsen med ordene: “Selv om du vælger en bestemt vej, kan du være sikker på, at der sker ting gennem dit liv, der gør, at din vej ændrer sig.”

Initiativtager til karrieremessen og lærer på Store Magleby Skole Kezia Bidstrup tilføjede: “Det er netop et af formålene med karrieremessen at lette presset på valget, så eleverne ikke behøver være så bekymrede for valget, men i stedet overveje, hvor de kan se sig selv, og om de kan stå inde for det, de ender ud med at vælge. Vi vil gerne gøre eleverne nysgerrige og opfordre dem til selvrefleksion, så de kan begynde deres vej ud i voksenlivet med karrierelæring.”

Tak til alle deltagere

Der skal lyde en stor tak til de deltagende erhvervsaktive, som brugte tid og energi på at tale med eleverne.

“Det er dog tid og energi, som er godt brugt”, fortæller karrieremessens anden initiativtager Christiane Due-Nymark, som til daglig også er lærer på Store Magleby Skole: “De erhvervsaktive fik inden messen mulighed for at udveksle erfaringer med hinanden, og desuden er messen en glimrende lejlighed til at lade sig inspirere af de unges indput, indlevelsesevne og måder at kommunikere på.”

“Med karrieremessen skaber vi rammen for mødet mellem flere generationer i Dragør og gør både skole og samfund opmærksomme på hinanden,” siger begge initiativtagere samstemmende.

Karrieremessen for Dragørs 8.-9. klasser blev afholdt den 7. november 2019 og var igen i år en stor succes. Det kan se ud til at være initiativ, der er kommet for at blive.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Alumnedag på Tårnby Gymnasium

Efter flere års arbejde med karrierelæring, målrettet planlægning, en masse research og en standby grundet Coronanedlukning, er Tårnby Gymnasium nu klar til den første alumnedag onsdag 1.

Læs mere »