Aldrig lukket på Café Dragør Sejlklub

Sejlsæsonen er slut, men den smukke udsigt fra Café Dragør Sejlklub kan nydes året rundt. Fra 1. december kan du få brunchbuffet i weekenden fra kl. 10-13. Al mad er lavet fra bunden af friske råvarer.

7 dage om ugen! Det er den simple opskrift på åbningstiderne på Café Dragør Sejlklub. Foto: DragørNyheder.dk

Af Pia Melander Guilbert

Det er et spørgsmål, der tit falder henad efteråret:

– Hvornår lukker I? spørger gæsterne.
– Aldrig, svarer Charlotte Mathiassen, der er indehaver af Café Dragør Sejlklub.

Modsat sejlklubben lukker Café Dragør Sejlklub nemlig ikke ned om vinteren. Tværtimod har Charlotte besluttet at udvide åbningstiderne, så der nu også er åbent søndag aften, og hvor der i weekenden før har været åbent fra klokken 11, er det nu fra klokken ti.

– Mange gæster har efterspurgt brunchbuffet i weekenden. Jeg synes egentlig, lokalet er for lille til det, men jeg lytter til kunderne, konstaterer Charlotte med et smil og røber, at en af perlerne på brunchbuffeten bliver den røgede laks fra Esbjerg med citroncreme, fennikel, granatæbler, jordskokkechips og dild.

En af perlerne på brunchbuffeten bliver den røgede laks fra Esbjerg med citroncreme, fennikel, granatæbler, jordskokkechips og dild. Foto: Café Dragør Sejlkub

Fra tårnudsigt til havskue
Det var en noget modstræbende Charlotte Mathiassen, der i 2013 blev lokket til Dragør af sin far for at se på det lokale, der i dag er rammerne for Café Dragør Sejlklub.

– Jeg er uddannet spanskkorrespondent, men kom tilfældigt ind i restaurationsbranchen for tyve år siden, fortæller Charlotte Mathiassen, som blandt andet har drevet Café Hovedtelegrafen. Den lå på toppen af Post- og Telemuseet i Købmagergade og havde udsigt til Københavns mest eventyrlige tårne og spir.

Charlotte var på jagt efter et nyt sted, og hendes far havde set, at der var noget i Dragør.

– Jeg kommer fra Hillerød og var skeptisk ved at skulle ind i et meget lokalt miljø, men da jeg så beliggenheden, vendte jeg på en tallerken, indrømmer Charlotte.

Indehaver Charlotte Mathiassen på terrassen foran restauranten – omgivet af vand og havnemiljø så langt øjet rækker. Foto: DragørNyheder.dk

Som den franske riviera
At gå ned ad Nordre Mole og dreje ind på Café Dragør Sejklubs terrasse en lun sommerdag, er som pludselig at befinde sig ved den franske riviera. Hav så langt øjet rækker, lyden af blide bølgeskvulp og et koldt glas rosé eller en øl, mens sejlbåde og krydstogtskibe driver forbi. Og også om vinteren kan du nyde marinaen og det smukke Øresund fra de af cafeens vinduer, der vender ud mod vandet.

– De lokale butikker er heldigvis gode til at sende turister forbi, fortæller Charlotte Mathiassen med henvisning til den diskrete placering, når man for eksempel kommer fra gågaden. Den bliver der dog lavet om på til sommer, hvor cafeen også får loungemøbler ud mod havnefronten.

Café Dragør Sejklubs terrasse med hav så langt øjet rækker, lyden af blide bølgeskvulp mens sejlbåde og skibe driver forbi. Den udsigt kan du nyde året rundt. Foto: Café Dragør Sejlklub

Julemaden er en buffet, serveret ved bordet over tre omgange, men uanset hvornår på året du spiser på Café Dragør Sejlklub, er maden lavet fra bunden af friske råvarer, som bliver leveret hver dag. En særligt populær vinterret er de rødvinsbraiserede svinekæber, serveret med kartoffelmos & bagte rodfrugter.

Læs mere om Café Dragør Sejlklub på: www.cafedragoersejlklub.dk  Følg også cafeen på Facebook, så er du opdateret på dagens takeaway-retter med minimum 30 procent rabat: https://www.facebook.com/cafedragoersejlklub/

Fra 1. december 2019 kan du hver weekend nyde en lækker brunch med havudsigt på Café Dragør Sejlklub.