Stort traditionelt julemarked på Amagermuseet

Lørdag den 23. november og søndag den 24. november afholder Amagermuseet sit traditionsrige julemarked. Julen er årets store højtid, som vi glæder os til, fordi julen på en og samme tid er noget nyt, men alligevel ”den samme”.

Foto: Museum Amager

Amagermuseet holder fast i traditionen. Der er julevarer på alle hylder, så museets gæster kan få købt julepynt og nisser til udsmykningen i december. Få også et honningjulehjerte med dit navn skrevet på i glasur!. Der er naturligvis hjemmebag i storstuen, så længe lager haves, og så serverer de frivillige cafeen gløgg og æbleskiver, sådan som de altid har gjort.

Foto: Museum Amager

Det er jo ikke længere så almindeligt at koge klejner, så i sommerkøkkenet på Nordgård, er der ”klejneværksted”, hvor børn kan se hvordan en klejne skal vrides, og hvordan klejner bliver kogt i palmin. På gårdspladsen tilbereder museets personale kandiserede æbler. Det er en anden gammel højtidsfavorit.

Foto: Museum Amager

Mens Amagermuseets julemarked afholdes på Nordgård er den gamle museumsgård forvandlet til en stor juleudstilling. Julius Exners maleri, ”en hjemmedåb”, træder gæsterne lyslevende i møde, den gamle doktor Poul Dich og hustru Minna har pyntet op til en traditionel Dragørjul, mens den svenske tjenestepige Alma fremsiger helligtrekongersdigt for at se, om hun bliver gift med sin kæreste.

Foto: Museum Amager

I storstuen hersker travlheden. Der er så meget vi skal nå: Støbe lys, slagte grisen, brygge øl og vaske tøj. Men så er det også tid til julestue og julelege!

Foto: Museum Amager

Udstillingen fortæller om julens traditioner og viser hvordan bønderne fejrede højtiden i gamle dage, den gang julen også var forbundet med overtro.

Amagermuseets traditionelle Julemarked: 23. og 24. november 12-16

Amagermuseets hyggelige og lærerige juleudstilling: 23. november til 15. december, hver dag undtagen mandag 12-16. Der er naturligvis fortsat salg af julevarer i butikken og gløgg og æbleskiver i cafeen.

Foto: Museum Amager

Seneste artikler

 

Fik du læst?