Boligmarkedet i topform – også på Amager

Antallet af solgte ejerlejligheder i oktober er det højeste i 2019. Antallet af solgte sommerhuse er allerede nu på niveau med hele sidste års samlede handel. Og antallet af solgte huse i årets 10 første måneder er det højeste niveau målt siden 2011. Det viser Boligsidens nye handelstal for oktober måned.

Foto: home PR

Og både Dragør og Tårnby kommune er blandt de 29 kommuner i landet, hvor huspriserne i dag er gennemsnitligt højere end da de toppede før finanskrisen, ifølge den seneste opgørelse fra Boligsiden.

2019 lakker mod enden, og på boligmarkedet ser det ud til, at der er lagt op til en stærk slutspurt. De nye handelstal for oktober måned vidner nemlig om usædvanlig livlig aktivitet i handlen med alle typer af boliger.

Hos home i Tårnby, som også dækker boligmarkedet i Dragør, kan indehaver Uffe Jochumsen godt genkende de positive tal:

”Vi kan også godt mærke det stigende antal hushandler, og et ejerlejlighedsmarked, der er ved at komme sig efter stramningen på belåningen i bankerne. Køberne er ikke bekymrede for fremtiden, og de tør godt sætte sig i egen bolig.

Jobmarkedet i København gør, at mange bosætter sig her, og vi oplever især i Søvang, at købere kommer til fra provinsen. De er vant til natur og åbne vidder, det kan Søvang tilbyde. De synes heller ikke at afstanden til jobbet er noget problem, som vi oplever mange københavnere gør.

Fremtiden ser fin ud, og ingen forventer rentestigninger eller stigende arbejdsløshed, som er nogle af de væsentligste faktorer, når man taler et godt boligmarked, fortæller Uffe Jochumsen, indehaver af home Tårnby-Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

De har måske været forkælede med masser af infrastruktur på offentlig transport og en café på hvert gadehjørne… Priserne i Dragør har stabiliseret sig, og samtidig med et godt salg i 2018 og 2019, har vi nu for første gang i lang tid et marked der er i balance, altså hvor der er ca. lige mange købere som sælgere.

Fremtiden ser da også fin ud, og ingen forventer rentestigninger eller stigende arbejdsløshed, som er nogle af de væsentligste faktorer, når man taler et godt boligmarked. Vi mangler pt nyere boliger og byggegrunde, som vi har mange forventede købere til ”, siger Uffe Jochumsen til DragørNyheder.

Vilde villakøb

Husene er også fortsat en eftertragtet vare på boligmarkedet. Til og med oktober er der solgt 42.954 villaer og rækkehuse, hvilket er fire procent flere end i samme periode sidste år.

Sammenligner vi netop antallet af handler i årets første 10 måneder med samme periode i de tidligere år, er der ikke før solgt lige så mange villaer og rækkehuse som nu.

”Det går forrygende på husmarkedet. Der er indtil videre solgt cirka 1.700 flere huse end i samme periode sidste år, og salget fordeler sig i store dele af landet. 58 kommuner oplever således øget handelsaktivitet med huse sammenlignet med sidste år,” siger Kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra Boligsiden.dk.

Øvrige nøgletal:

  • Der er i oktober 2019 solgt 187 flere huse end i oktober 2018. Samlet ligger antallet af handler i årets første 10 måneder 4 procent højere end i samme periode sidste år.
  • Antallet af solgte sommerhuse i årets første 10 måneder er 13 procent højere end i samme periode i 2018. Årets niveau på 8901 solgte er ikke set højere i perioden fra 2011-2019.
  • Antallet af solgte lejligheder er steget de sidste fire måneder, men samlet ligger antallet af handler i årets første 10 måneder fortsat to procent under niveauet i samme periode sidste år

Seneste artikler

 

Fik du læst?