Lufthavnen åbnede dørene for 150 naboer

Omkring 150 naboer havde tirsdag aften valgt at lægge vejen forbi Vilhelm Lauritzen Terminalen, da Københavns Lufthavn tirsdag slog dørene op til endnu nabomøde.

Foto: CPH

Nabomøderne giver lufthavnen en mulighed for at komme tættere på sine naboer og få en konstruktiv dialog med dem. Samtidig er det en mulighed for at naboerne kan høre om fremtidens lufthavn og den grønne omstilling lufthavnen er i gang med. De fremmødte naboer havde også mulighed for at høre om seneste nyt om Københavns Lufthavns arbejde med klima, støj og luftkvalitet. Og så var der selvfølgelig også sat en masse tid af til at naboerne kunne byde ind med gode ideer, input, stille spørgsmål til lufthavnens ekspertpanel og samtidig nyde den fine Vilhelm Lauritzen terminal. Det oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Foto: CPH

Københavns Lufthavns ekspertpanel bestod af: Miljøchef, Inger Seeberg Driftsdirektør, Kristian Durhuus Projektchef i Master Planning, Henrik Juul Simonsen Trafikchef, Dan Meincke Kommunikationsdirektør, Peter Goll

26 naboer havde kommentarer eller spørgsmål og alle fik et svar fra en af lufthavnens eksperter.

Spørgsmålene handlede om:

  • Støj og luftkvalitet
  • Lufthavnens vækst
  • Hvilken indvirkning lufthavnens opdaterede masterplan har på specifikke naboområder
  • Sikkerhed
  • Generel bekymring for klimaet og den indvirkning luftfart har
Foto: CPH

Miljøafdelingen i Københavns Lufthavn havde også taget en af sine mobile støjmålere med, som er et supplement til de mange faste målestationer, lufthavnen allerede har. Det giver naboerne en mulighed for have den mobile målestation stående, så lufthavnen kan indsamle data fra områder der ikke er så godt dækket af de faste målestationer. Det skal dog passe ind i det måleprogram lufthavnen har, så man ikke har to målere stående for tæt på hinanden.

Foto: CPH

Den lille trailer med mikrofonmasten var særdeles velbesøgt både i pausen og efter mødet, hvor man også kunne stille spørgsmål til miljøafdelingens medarbejdere, der arbejder med støj og luftkvalitet til dagligt.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?