Man kan ikke annoncere sig til god omtale

Tæt kontakt og dialog hele vejen. Det er blevet vejen til glade kunder for den uafhængige mæglerkæde Paulun Bolig. Og det sker, at kunderne er så tilfredse med Paulun, at de vender tilbage med problemer, der ikke handler om ejendomshandel. Som da en familie i Kastrup fandt en gravsten i sin have.

Paulun Bolig Tårnby/Dragør. Fra højre: Butikschef Aleksander Korsholm, indehaver Torben Hald, Salg & Vurdering Emil Pedersen og yderst til venstre stifter Niels Hald. Foto: Maiken Kestner / DragørNyheder.dk

Af Pia Melander Guilbert

Hvad gør man, hvis man har købt et dødsbo og finder en gravsten i sin have? For en familie i Kastrup virkede det mest oplagt at tage fat i den hjælpsomme ejendomsmægler fra Paulun Bolig.

– Handlen var afsluttet, og det havde dybest set ikke noget med os at gøre, men vi tog kontakt til naboen, som fortalte, at det var en af hendes ”kære venner”, der lå begravet i haven, fortæller indehaver af Paulun Bolig, Torben Hald.

Efter et par dages mystik fik Paulun fat i datteren til den forrige, nu afdøde ejer.

– Datteren grinede i lang tid. Så sagde hun, at man jo ikke altid skal tro på alt, hvad naboer siger, og at den pågældende nabo havde en vane med at kalde sine hunde for sine ”kære venner.”

Torben Hald fortæller DragørNyheders journalist om at være gået ned i størrelse, men op i nærvær. Foto: Maiken Kestner / DragørNyheder.dk

Et hyggeligt opholdssted
Trygge kunder er noget, den nyetablerede, uafhængige ejendomsmæglerkæde Paulun gerne går langt for. Ordet Paulun betyder et rart og hyggeligt opholdssted. Det er også den følelse, kunderne hos Paulun Bolig gerne skal have, når en handel er afsluttet.

– Man kan ikke annoncere sig til god omtalte, som Torben Hald siger:

– At skulle skifte bolig er en stor forandring, der kræver tryghed, hvad enten man er sælger eller køber. Derfor det centrale for os at have en tæt dialog med kunderne hele vejen.

Ny mægler med lang erfaring
Selvom Paulun Bolig kun har eksisteret siden august 2019, er kædens seks butikker, placeret på henholdsvis Amager og i København, skabt på baggrund af en lang erfaring inden for faget. Tilbage i 1973 åbnende Torben Halds far, Niels, sin første mæglerbutik på Kastrupvej. Niels Hald var en driftig mand, der engagerede sig i Mæglerforeningen, blev medstifter af Amager Erhvervsråd og i 30 år var lægdommer i Københavns Boligret, samt en kortere periode i Tårnby boligret.

Sønnen Torben arbejdede som sælger og kom ind i sin fars firma ved et tilfælde. Niels mente, at sønnen skulle have lov til at kæmpe lidt for det og sørgede for, at Torben fik mindre i provision end de øvrige ansatte.

Tilbage til udgangspunktet
Det gik strygende, og familien Hald besluttede at indgå i et kædesamarbejde. I 2015 nåede de op på 100 ansatte.

– Vi blev store, og så gik det galt, konstaterer Torben alvorligt.

Et par medarbejdere blev taget i at pynte på, hvor mange besøgende, der havde været i en bolig. Torben og Niels måtte tage konsekvensen og gå ud af kædesamarbejdet.

– Det gav plads til at reflektere. Vi kunne mærke, at vi ønskede at finde tilbage til det nærvær og den fleksibilitet, der havde været min fars kendetegn. Det er kvaliteter, der er stort behov for på boligmarkedet, men de kan være svære at efterleve, når man er en del af en kæde med et fastlagt koncept. Ejendomsmæglere har ry for at være smarte, og det image ville vi gerne helt væk fra, konstaterer Torben.

Tilbage står om erfaringen med, at man kommer længst med en ærlig, løsningsorienteret dialog.

– Gennem tiden er det blevet lettere og lettere at lave reklame, men den anbefaling, man får fra sin ven, en kollega eller familie er stadig 100 gange mere værd. Derfor er vi gået ned i størrelse, men op i nærvær, konkluderer Torben Hald.

En tur ned ad Kongelundsvejen, på fotograftens opfordring, skræmte ikke teamet i Paulun Bolig. Kæden er etableret i august 2019, men bygger på erfaring, der går tilbage til 1973, hvor Niels Hald etablerede sin første ejendomsmæglerforretning på Kastrupvej. Så boligmarkedet og gaderne på Amager kender Paulun som sin egen bukselomme. Foto: Maiken Kestner / DragørNyheder.dk

Om Paulun Bolig
Uafhængig ejendomsmægler med seks butikker på Amager og i København.
Din nærmeste Paulun Bolig ligger på Kongelundsvej 326. Alle mæglere i butikken har et stort lokalt kendskab. Paulun er desuden sponsor i flere idrætsklubber. Læs mere på www.paulun.dk