Bowleglæde på alle baner – både til amatør og elite

Håndmadder til pensionisterne og forskellige olieprofiler til de professionelle. Karin og Finn driver bowlingcentret i Tårnby ud fra en ambition om, at glæden ved spillet skal være i fokus, uanset om anledningen er børnefødselsdag, hyggebowling, klub- eller elitetræning.

At gå på pension var ikke en mulighed, der tiltalte Karin og Finn. Parret på henholdsvis 65 og 66 år har i stedet gjort et levebrød ud af deres hobby – bowling. Foto: Maiken Kestner/DragørNyheder.dk

Af Pia Melander Guilbert

Det lokale bowlingcenter i Tårnby havde fået ry for kun at være til løsbowling. Som passionerede turneringsbowlere og ama´rkanere syntes Karin og Finn, at det var ærgerligt, at klubbowlerne var nødt til at køre til Rødovre eller Glostrup for at spille.

– Så da Finn overvejede at gå pension, begyndte vi at undersøge mulighederne for at overtage centret, konstaterer Karin.

Professionelle trænere og forskellige olieprofiler
Finn er nu tidligere overlæge i ortopædkirurgi. Karin er stadig selvstændig miljørådgiver, når tiden tillader det. Det er et år siden, parret overtog forpagtningen af Lanes og Lounges i Tårnby og døbte det om til Bowlernes Bowling Center.

Pensionisttilværelsen er skiftet ud med passion og hobby for Karin og Finn som begge har bowling i blodet. Foto: Maiken Kestner/DragørNyheder.dk

Finn har bowlet siden 1960´erne. Hans forældre bestyrede Bryggens Bowling Center frem til lukningen i 2010. Karin har bowlet siden 1970´erne. De spiller begge i klubben Spares and Strikes (S.A.S), der både har herre- og damehold i ligaen. Damerne vandt DM i sæsonen 2018/19.

– Vi vil gerne være med til at vise, at bowling er en seriøs sport, som har meget at byde på, også for de unge, er parret enige om. De har elitespillere og professionelle trænere, som har deres daglige gang i hallen, og som underviser de klubber, der ønsker det. Om fredagen er det muligt afprøve forskellige olieprofiler.

– Den olieprofil, der bruges, har betydning for, hvordan kuglen glider hen over banen. Derfor kan turneringsspilere for eksempel komme om fredagen og afprøve den olieprofil, de skal spille på til en bestemt turnering, forklarer Karin.

Sådan får du strike
Find en kugle, der passer til dig i vægt. Den skal føles tung, men ikke tungere, end du kan løfte den. Tommelfingeren skal først helt ned i hullet. Lange- og ringefinger skal derefter passe ned i hullerne med yderste led. Gå fire skridt, før du kaster, og sigt efter banens midterste pil.

 
Social sport og en håndmad
Mandag til torsdag formiddag er centret booket af pensionister, blandt andet fra Ældresagen i Dragør og Tårnby.

– De kan godt lide at få en håndmad, efter de har spillet. Derfor har vi et samarbejde med en smørrebrødsjomfru, og så kan de få tre stykker for 45 kroner. Det er ikke noget, vi tjener på, men vi vil gerne have, at folk hygger sig med at være her. Bowling er jo også en social sport.

Der er livlige formiddage i Tårnby hvor bowlingcentret er godt booket op af pensionister, blandt andet fra Ældresagen i Dragør og Tårnby. Foto: Maiken Kestner/DragørNyheder.dk

Internationalt stævne og jule-bingo-bowling
Til foråret afholder klubben Spares and Strikes et internationalt stævne i Bowlernes Bowling Center, hvor forskellige flyselskaber kommer og dyster mod hinanden.

– Vi har masser af fremtidsplaner, bemærker Karin, som selv har opfundet det for tiden ret populære spil: jule-bingo-bowling, hvor man bruger sin score til at krydse numre af på en bingoplade og kan vinde fine præmier til julefrokostbordet.

– Uanset målgruppen, er det vigtigste, at maskinerne kører upåklageligt hele tiden. Det er noget, vi går meget op i og også får ros for, understreger Karin, som egentlig havde troet, at det at drive bowlingcenter ville give mere tid til også selv at bowle:

– Driften fylder meget, men jeg har sat mig det mål, at jeg skal kunne det hele selv, før vi ansætter en ny driftsleder.

Om Bowlernes Bowling Center (BBC)
Da Karin og Finn overtog bowlingcentret i Tårnby, hed det Lanes and Lounges. De omdøbte det til Bowlernes Bowling Center, dels for at indikere, at der fokus på spillet, dels som en hyldest til Finns forældre, der drev Bryggens Bowling Center, som har samme initialer. Læs mere om BBC og book en tid på www.bbc-taarnby.dk