Framehouse nomineret til Årets Arne

Ud af de 32 byggeprojekter, der er indstillede til den prestigefyldte arkitekturpris Årets Arne, står det Dragør-placerede udviklings- og entreprenørselskab KOM-KBH A/S bag to af dem, nemlig Framehouse på A.P. Møllers Allé og Chimney House, der ligger på grænsen mellem Østerbro og Hellerup.

Dragør virksomheden KOM-KBH A/S står bag to af de indstillede byggerier til Arne-prisen. Framehouse (tv) på A.P. Møllers Allé og Chimney House, der ligger på grænsen mellem Østerbro og Hellerup.

Af Pia Melander Guilbert

Der er masser af hæder til det bæredygtige kontorfællesskab Framehouse for tiden. For nyligt modtog Framehouse Venstres erhvervspris. Nu er både Framehouse og et andet af KOM-KBH A/S´ byggerier, nemlig boligbyggeriet Chimney House, indstillet til den prestigefyldte pris, Årets Arne 2020.

Chimney House er et holistisk transformationen af en gammel vandpumpestation tæt på Svanemølle badestrand til et 200 m2 unikt designhotel. Chimney House har sit navn fra sin bemærkelsesværdige 35 meter høje minaret-formede skorsten, som blev tilføjet til 1902-bygningen i 1928 og forsigtigt restaureret i forbindelse med projektet. Kilde: Akademisk Arkitektforening

Prisen er opkaldt efter den store danske arkitekt, Arne Jacobsen, og det er medlemmerne af Arkitektforeningen København, som  har haft mulighed for at indstille projekter til prisen, der gives for fremragende, nyopført arkitektur.

Amager Bakke er også med
I alt 32 projekter er med i kapløbet, og de to KOM-KBH byggerier konkurrerer blandt andet mod Christiansborg Slotsplads, Hotel Ottilia og Amager Bakke.

I begrundelsen for indstillingen af Framehouse skriver Arkitektforeningen blandt andet:

”Framehouses simple bygningsvolumner er en reference til den lokale kontekst, og er samtidig en sjælden og helt særlig bygning i Danmark på grund af dens åbne træstruktur, der er både bæredygtig og innovativ.”

Glade og ydmyge
På KOM-KBHs facebookside skriver udviklings- og entreprenørselskabet:

”Vi er SÅ utroligt glade for og ydmyge over, at hele to af vores projekter er med i opløbet til ÅRETS ARNE 2020 – nemlig Chimney House og Framehouse. Vi er ikke mindst stolte over, at vores projekter er kommet i et så stort og fint arkitektonisk selskab.”

Martin Kvist-Madsen (tv) direktør i KOM-KBH A/S som er virksomheden bag både Framehouse og Chimneyhouse har netop modtaget årets erhvervspris fra Venstre i Dragør. Her er han flankeret af Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup og hans kollega Martin Geertsen.

Vinderen af årets Arne bliver offentliggjort ved Arkitektforeningen Københavns nytårskur d. 31. januar. Se de øvrige indstillede projekter her 

Læs også: Årets erhvervspris til Framehouse

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »