SAS åbner rute til Tokyo Haneda lufthavnen

Efter 62 år med direkte flyvninger til Tokyo i Japan omlægger SAS næste år ruten og lancerer en ny direkte flyvning fra København til lufthavnen Tokyo Haneda International også kaldet Haneda Airport.

Tokyo Haneda International lufthavnen i Japan.

Haneda Airport er den anden af to internationale lufthavne i Tokyo og ifølge SAS får rejsende, med den nye rute, bedre adgang til Tokyo med adgang til videreforbindelser til 30 destinationer i Japan. Rejsende kan se frem til at rejse med SAS’ nye Airbus A350, oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Læs også: Nyt design og nye farver til SAS

”Japan er allerede en populær destination, især blandt skandinaviske rejsende, og den nye rute er en gevinst for både forretningsfolk og turister. Vi har en attraktiv tidsplan til Haneda, og SAS håber, at ruten vil blive godt modtaget og værdsat af vores rejsende i hele Skandinavien og Japan,” siger Rickard Gustafson, SAS CEO & President.

SAS har indgået et unikt, internationalt partnerskab med de tre skandinaviske olympiske og paralympiske komitéer og er dermed hovedsponsor for komitéerne under OL i netop Tokyo i 2020.

Læs også: SAS støtter de Skandinaviske OL-tropper med ny historisk aftale

”SAS ser frem til at flyve direkte til Haneda til sommer 2020, lige inden både de olympiske og paralympiske lege. Med dette initiativ ønsker SAS at støtte de danske, norske og svenske deltagere i kampen om olympiske medaljer,” siger Rickard Gustafson.

Den nye ruter betyder, at SAS ikke længere vil flyve mellem København og Tokyo Narita Airport. Der kommer yderligere en ny rute mellem Japan og Skandinavien til foråret 2020, hvor Star Alliance-partner All Nippon Airways (ANA) åbner ny rute fra Stockholm til Tokyo Haneda International.

Historien
Den 24. februar 1957 fløj SAS for første gang “direkte” mellem København og Tokyo over Nordpolen. SAS blev dermed det første flyselskab til at flyve over Nordpolen til Tokyo med blot en mellemlanding i Anchorage, Alaska. Først fem år senere fulgte konkurrenter trop, og SAS var i denne periode det eneste flyselskab, der fløj direkte mellem Skandinavien og Japan. SAS´polarflyvninger var en pionerdåd som bidrog til at det skandinaviske luftfartsselskab fik tildelt Christoffer Columbus prisen i 1962.

Flyet Reidar Viking som gjorde SAS til pionerer på de første flyvninger over Nordpolen.

Med den direkte rute over Nordpolen kunne 105 passagerer flyve med fire besætningsmedlemmer, to piloter og en tekniker i en DC-7C, og turen var forkortet fra tidligere 52 til 32 timer. I 1960 åbnede SAS Sibirien-ruten med de nye DC-jetliner og flyvetiden til Tokyo blev forkortet ned til 16 timer og uden stop. I dag klares turen fra København til Tokyo på under 12 timer.

Kilder: SAS / Insideflyer

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?