111 steder for børn, som du skal se

Imponerende bogtitel. Forfatterne har besøgt 111 steder i Storkøbenhavn, som de har beskrevet i en håndbog på 238 sider. Kendte og ukendte steder, som voksne gerne må følge med til.

Af Dines Bogø

Mange af os mener, at vi da kender vores nærområde. Der er kommet nye områder i Storkøbenhavn. Ikke bare i 2450 Sydhavnen, 1799 Carlsberg Byen, men også nyt i 2150 Nordhavn. Her finder man bl.a. et nyt stort legeland med trampoliner.

I vores nabokommune fremhæver forfatterne aktiviteterne i Amager Strandpark og Den blå Base. Først troede jeg de mente ”Den blå Planet”, men nej det er en naturskole, med en flydebro med hyttefade.

Morsomt er det også, at man har medtaget ”Flyvergrillen” for enden af Amager Landevej. I beskrivelsen får man også lidt historie og tal om Københavns Lufthavn. Om få år kan grillen markere 50 års jubilæum.

Forfatterne har benyttet lejligheden til at ”hoppe over hegnet” i Lufthavnen til Store Magleby til det sted, hvor Amager Landevej sluttede før 1957. Her fortæller forfatterne om Amagermuseet med alle de aktiviteter, der er for børn. I haven ved Nordgården, hvor der cafeteria, har man en ekstra gevinst med en fin udsigt til Lufthavnen.

Vores lokale museum med mange tilbud også for børn.

Som med alle de omtalte steder, bør man inden besøg kigge på nettet vedr. åbningstider og særlige arrangementer.

Mere på Amager

Bella Center er omtalt, fordi man der flere gange årligt har messer, der henvender sig til børn.

På Naturcenter Amager finder man aktiviteter hele året. Tager man lidt nordligere på Amager til Remiseparken i Sundbyvester finder man her ikke bare en byggelegeplads, men også et bondegårdsområde.

Længere inde kan man få en tur med dræsine på en kort skinnestrækning, hvor Amagerbanen kørte fra 1907. Man kan også tage en tur på Wakeboard (en slags vandski). Forskellige sværhedsgrader for børn. Tæt ved finder man Copenhagen Contemporary. Tag de voksne med her som gæster og undersøg kunst i leg og aktiviteter.

Hopper man fra Amager til Sjælland finder man endnu flere oplevelser. Brug kortene og find et område man vil kigge nærmere på. Eller kig i oversigten med de 111 forslag og vælg favoritter. Helt sikkert oplevelser som børnene vil nyde og i mange tilfælde kombineret med noget, som voksne kan deltage aktivt i.

Netop den type oplevelser kan det være svært at finde på nettet. Hvad skal man spørge ”Google” om? Mange af de 111 steder kendte jeg ikke tidligere.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?