Tidlig julegave til boligejerne

Er du en af landets mange boligejere, kan du måske se frem til en lille ekstra julegave i år. Nye tal fra Boligsiden viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris for huse i november nåede et niveau, der ikke er set højere i årtiet.

Foto: Boligsiden

Konkret er der tale om, at der i 68 kommuner har været en stigning i salgspriserne på minimum én procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Mange steder er der selvsagt tale om væsentlig højere stigninger.

”Den danske økonomi har det godt, og vi oplever i øjeblikket en meget høj beskæftigelse kombineret med lave udgifter til boliglån. Det skaber større efterspørgsel på boliger, og i takt med at salgspriserne stiger, rykker efterspørgslen også længere og længere væk fra de største byer,”  siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden i en pressemeddelelse.

Hovedstadsområdet i top
Frederiksberg kommune er fortsat landets dyreste kommune når der skal handles bolig med en gennemsnits pris på 53.466/kvm opgjort pr. november 2019. Dragør og Tårnby indtager henholdsvis en 8. og 10. plads på boliglandkortet ifølge de nye tal fra Boligsiden.

Priserne stiger mest i yderområder
De nye tal viser, at huset er blevet mere værd i 68 af landets i alt 98 kommuner. I 20 kommuner er priserne faldet, imens 4 kommuner oplever et uændret niveau. Endelig er der 6 kommuner, hvor der har været for få handler til at beregne udviklingen.

Se på kortet hvordan priserne har udviklet sig i din kommune:

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?