Indsigelse: Kommunen udviser mangel på demokrati og borgerinddragelse

Som nærmeste nabo føler andelsforeningen Kastaniegården sig på ingen måde delagtiggjort i kommunens planer om at bygge parkerings- og sportsanlæg samt udendørs opholdssteder for unge. Dragør Kommune har hverken foretaget naboorienteringer, nabohøringer, støjmålinger og VVM-redegørelse, lyder kritikken blandt andet i en indsigelse, som DragørNyheder har fået indsigt i.

Af Pia Melander Guilbert

I dag, fredag den 13. december er sidste mulighed for at gøre indsigelser mod Dragør kommunes planer om at bygge parkerings- opholds- og sportsanlæg på et større område i forlængelse af boldbanerne ud mod Kirkevej, Slørvej og Lundestien. Nogle, der er meget utilfredse med projektet og på ingen måde føler sig hørt af kommunen, er andelsboligejerne i Kastaniegården på Kirkevej 56.

”A/B Kastaniegården er ikke blevet kontaktet af kommunen på noget tidspunkt. Derfor henvender vi os til jer selv. Vi er juridiske parter i byggesagen,” hedder det indledningsvist i andelsboligforeningens indsigelse, hvor det konkluderes, at man oplever et komplet fravær af borgerinddragelse og demokrati fra kommunens side.

”Vores største anke er, at flere støjende sportsanlæg vil få væsentlig negativ indvirkning på det omkringliggende miljø i vores lokalområde, herunder vil nærmeste naboers familier blive besværet med indbliksgener samt støj fra sportsanlæggets aktiviteter og arrangementer, uindbudte besøgende på vores ejendom og parkeringspladser, folk der tager ophold foran vores haver og boliger samt forøget trafikstøj – noget der allerede nu er gevaldige problemer med,” hedder det i indsigelsen.

Opholds-oaser inviterer til hærværk og kriminalitet
Andelsboligforeningen udtrykker også bekymring for, at man vil lave opholds-oaser for unge klos op ad hundredevis af grundejere uden voksenopsyn.

”For få uger siden organiserede unge fra Dragør og omegn sig via Facebook og udøvede hærværk og andre former for kriminalitet i Dragør. Det er blandt andet disse unge, som Dragør kommune nu vil lave ”opholds-oaser” for.”

Ligeglad med skatteborgere
Foreningen henviser til, at kommunen for bare et år siden forsøgte at gennemføre det meget omtalte vandparksprojekt i samme område:

”For et år siden ville borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) og et snævert flertal i Dragør Kommunes kommunalbestyrelse anlægge prestigeprojektet Copenhagen White Water Park på Kirkevej 56R. Nøjagtig samme grund, nøjagtig samme naboer. 10 meter fra naboerne ville VAO placere en turbinedrevet white water-flod med tilhørende råbende sportsfolk, firmafester, højttaleranlæg, lysanlæg, trafik og tilskuertribuner. En World Cup Arena, hvor der skulle afholdes EM og VM i white water-sports. CWWP mødte massiv borgermodstand og blev lukket ned af borgerne.”

Dette viser ifølge andelsforeningen, hvor ligeglad Dragør Kommune er med sine skatteborgere.

“I dag taler flere beboere i området om at flytte fra sine hjem, da det bliver uudholdeligt at bo i det nye planlagte støjinferno. Flertallet bliver dog boende og kæmper for sine hjem med næb og kløer,” lyder en af konklusionerne i indsigelsen.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?