Operation julehjælp: Fyld en indkøbsvogn i REMA 1000

15 udsatte Dragør-borgere/familier får nu mulighed for at fylde en indkøbsvogn med varer til en værdi af 2000 kroner i REMA 1000 på Præstefælledvej. Bag det private initiativ står Peter Kristensen fra DragørNyheder og Martin Ørneborg Tykjær fra Base2, der hjælper børn og unge med problemer i livet.

Operation julehjælp: F.v. Martin Ørneborg Tykjær, Carsten Maass, Peter Kristensen, Maria og Jesper Stage. Foto: Maiken Kestner

Af Pia Melander Guilbert

Ideen kom, da Peter Kristensen en dag i december så et opslag i Facebookgruppen DragørNyheder. Det kom fra et lokalt pizzeria, der havde fået besøg af en kvinde, som for nyligt havde haft en blodprop.

– I Dragør er vi gode til at gøre små ting for at hjælpe hinanden, men jeg kom til at tænke på, om vi her op til jul kunne gøre noget, der virkelig battede for nogle af de borgere, der sidder økonomisk hårdt i det, fortæller Peter Kristensen, som besluttede indledningsvist at donere 10.000 kroner til projektet:

– Dagen efter vendte jeg det med Martin, som jeg kender privat. Han er indehaver af Base2, der hjælper udsatte børn og unge, og han syntes, at det var en så god ide, at han også gerne ville bidrage med 10.000 kroner.

Selv siger Martin Ørneborg Tykjær:

– Alle de år, jeg har haft Base2, har vi uddelt gavekort til enlige mødre i juletiden, så jeg kender til det praktiske omkring processen og følelsen af at kunne glæde nogen, der ikke har så meget.

30.000 i puljen på tre dage

Peter Kristensen tog nu kontakt til Jesper og Maria Stage, der ejer REMA 1000 på Præstefælledvej. Dem har han et godt samarbejde med gennem DragørNyheder, og de ville også gerne være med.

– Vi kan godt lide at støtte lokalt og har mange kunder fra Dragør. Derfor var det oplagt for os at gå med på projektet og være med til at sikre, at nogle af de mennesker, der ikke har så meget, kunne få en god julemiddag, understreger Jesper Stage fra REMA 1000 på Præstefælledvej.

Resultatet er, at der nu er 30.000 kroner i puljen. De skal efter planen fordeles på 15 gavekort til REMA 1000 som hjælp til en hyggelig jul for udsatte Dragør-borgere.

For at komme i betragtning til et gavekort skal man, senest den 18. december kl. 12, sende en mail, hvor man forklarer lidt om sin baggrund til: redaktionen@dragoernyheder.dk. Mailen skal mærkes ”Julehjælp” og skal desuden indeholde navn og adresse på ansøger. De indkomne ansøgninger behandles med det samme og den 19. december får modtagerne af julehjælpen direkte besked.

Carsten Maass, der er bestyrelsesformand for Museum Amager og tidligere skoleleder i Dragør, har sagt ja til at deltage i arbejdet med at finde de rette kandidater blandt ansøgerne. Han udtaler:

– Social involvering har altid været et vigtigt element i mit virke i Dragør. Peter Kristensen har taget et initiativ, som sætter fokus på at øge medansvaret og ikke mindst medvirker til at skabe glæde her i julen hos nogle mennesker eller familier, der mærker, at uligheden er vokset de senere år. Kan jeg bidrage, gør jeg det rigtig gerne.

På sigt er det Peter Kristensens håb, at julehjælpen skal være springbræt til en større pulje, hvor også andre private og virksomheder har mulighed for at donere, og man kan hjælpe udsatte borgere på flere måder.

Seneste artikler

 

Fik du læst?