Langtidsstegt gås med æbler

Julen og i særdeleshed julen i Dragør er forbundet med mange traditioner. Gennem århundrede har gæs haft en helt særlig betydning for byen, og derfor er ugens madtip denne gang opskriften på langtidsstegt gås med æbler.

Langtidsstegt gåsesteg juleaften

Står der gås på menuen juleaften hjemme hos dig, eller har du lyst til at prøve det, får du her opskriften på langtidsstegt gås med æbler og svesker. Fyldet er klassisk og traditionelt – som mange af os godt kan lide det juleaften – og skindet på gåsen bliver knasende sprødt.

Gåserepublikken i Dragør 

Mange Dragør-borgere er så heldige at kunne servere lokalopdrættet and eller gås juleaften.

Er du lokalkendt, er det nok ikke gået din næse forbi, at der er mange gæs i Dragør. Faktisk så mange, at de har deres egen lille by. Byen med huse til gæs og andre fjerkræ kaldes i folkemunde for Gåserepublikken. Den ligger lige ud til vandet ved Mormorstranden og Dragør Søbad. Her holder to gåseholderforeninger til: Dragør Fjerkræavlerforening (stiftet i 1950) og Fjerkræavlerforeningen Broen (stiftet i 1953). Kender du ikke Gåserepublikken, så stik hovedet forbi i foråret, når der kommer nye beboere. Det er en meget hyggelig oplevelse at se dyrene.

Maden juleaften

Der er ikke mange dage til, at vi skal nyde den skønne julemad med gås, and eller flæskesteg, så nu er der bare tilbage at glæde sig. Nåh ja, og nok også en del forberedelser. Rigtig god fornøjelse med stegen, hvide og brune kartofler, brun sauce, rødkål og surt.

Tryk her eller på billedet for at få opskriften på langtidsstegt gås med æbler.

Opskriften på langtidsstegt gås med æbler får du her

Du kan også servere en frisk og farverig rødkålssalat til julemaden. Opskriften får du i linket her.

Hvis du liker min Facebook-side modtager du inspiration til gode og sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min madblog på Instagram eller gå på opdagelse i mit madunivers i linket her

Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor du kan se alle mine opskrifter.

I ønskes en rigtig god uge med masser af julehygge.

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk

Følg også med på: Facebook     Pinterest     Instagram

Seneste artikler

 

Fik du læst?