Biblioteket anbefaler: Djævelens lærling

Børnebibliotekar Kian anbefaler i denne uge Djævelens lærling af Kenneth Bøgh Andersen – første del af serien Den store Djævlekrig for de 12-16 årige – og deres voksne.

Bogen handler om Filip Engell, som ved en fejl kommer i Helvede – hentet af Fanden selv.

Fanden er syg og skal finde en afløser. Han har lavet en aftale med Døden om at hente sin lærling hos menneskene, men skæbnens ironi vil, at det går helt galt.

Fanden finder ud af, hvor skidt det står til, da han slår Filip op i sine store bøger, der fortæller alt om alle. ”En 1’er, Lucifax! Hører du? Drengen er en forbandet 1’er! Han ikke alene hedder engel, han er en engel! Hør bare, hvad der står her. Sød, pligtopfyldende, samvittighedsfuld, fordomsfri, lyver aldrig og er god mod dyr! Og der er mere Lucifax. Listen er på det nærmeste uendelig! Knægten er spejder. Ved du hvad det er? Det er et af de her frygtelige væsner, der værner om naturen og hjælper gamle damer over gaden uden at kræve sig betalt for det! Djævlen prustede tungt.”

Hvordan lærer man en helt igennem god dreng at være så ond, at han kan være Djævlens aftager? Det må Fanden finde ud af, for Philip kan ikke komme tilbage til livet…

Børnebibliotekar Kian Kestler anbefaler Djævlens lærling

“Kenneth Bøgh Andersen skriver utrolig godt og levende. Jeg er vild med hans humor –  han beskriver Helvede på en opfindsom, sjov og så beskrivende måde, at man kan se det for sig.

I bogen undrer Filip sig over hvem og hvad han møder i Helvede, og den vej lærer læseren også en masse om bl.a. religion, historie og etik. Bogen sætter tanker i gang om godt og ondt, og kan danne grundlag for en masse gode snakke – så derfor læs den sammen eller samtidig med dit barn!”

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?