Er din skolepatrulje landets sejeste?

Skolepatruljen er morgenens helte, der skaber tryghed i den hektiske morgentrafik. Mød Olivia og Chloé fra skolepatruljen på Dragør Skole og nominer din egen i konkurrencen om at blive årets skolepatrulje.

Det er dejligt at være med til at give andre børn en god start på dagen og at vide, at vi er med til at gøre de små børn trygge, siger Olivia og Chloé fra 7. B på Dragør Skole samstemmende. Foto: Pia Guilbert

Af Pia Melander Guilbert

En dag om ugen møder Olivia og Chloé fra 7. B på Dragør Skole et kvarter tidligere. På med den neongrønne vest og en ”slikkepind” (stav red.) i hånden, og så er de klar til at stille sig op i lyskrydset foran skolen at hjælpe store og små sikkert over vejen.

– Det er dejligt at være med til at give andre børn en god start på dagen og at vide, at vi er med til at gøre de små børn trygge, er pigerne enige om. De får også selv en god start på dagen, når de smiler til folk og siger godmorgen, for det smitter.

Trafik-dans
Olivia har opfundet en dans, som hun optræder med, når der er grønt og hun stiller sig ud i lyskrydset (se video).

–  Den er der mange, der griner af, og lige før kom en mand forbi på cykel og råbte ”God dans!”, fortæller hun.

Chloé synes, det er sødt, når små børn kommer hen og spørger, om hun vil løfte dem op at trykke på knappen, så der bliver grønt.
For det meste forløber det hele stille og roligt, og der er altid en voksen til stede også, hvis noget skulle gå galt.

Nominer din skolepatrulje
Synes du, at din skolepatrulje er noget særligt, så nominer den til Årets Skolepatrulje. Konkurrencen er lavet Rådet for Sikker Trafik og en række samarbejdspartnere. Du kan nominere skolepatruljen på din skole fra nu af og frem til søndag d. 9. februar 2020. Herefter kåres fem regionale vindere, som hver modtager 5.000 kroner i præmie. En af de fem regionale vindere bliver herefter kåret til Årets Skolepatrulje, som foruden en flot pokal får mulighed for at skabe det fedeste frikvarter for hele skolen.

Læs mere om konkurrencen her 

Seneste artikler

 

Fik du læst?