Hussalget i Dragør er i overhalingsbanen

Der er gang i hushandlerne i Dragør. Faktisk så meget, at der nu sælges dobbelt så mange huse på det sydlige Amager, som i 2011. Ifølge Boligsiden.dk så mange, at der er gennemført 171 handler i Dragør mod blot 67 i 2011.

Der er solgt 155% flere huse i Dragør i år end i 2011. Foto: arkiv

Det er en stigning på hele 155%, og selv om der er registreret et mindre fald fra 184 handler i 2018, så er det rimeligt at konkludere, at Dragør er inde i en meget positiv udvikling.

”Det er ikke alle kommuner, der sætter lokal rekord i år – 40 kommuner går indtil videre tilbage i antal handler i år, men fra et højt niveau. 58 kommuner går frem. Alle kommuner i Danmark er et godt stykke fra tidligere års bundskraber”, siger Michael Dalager, senior kommunikationskonsulent i home ifølge en pressemeddelelse.

I Dragør blev en stor del af de nye boliger på den gamle Vierdiget-grund solgt sidste år, og derfor tæller de naturligvis ikke med i dette års statistik. Men det har stadig været et meget fint og tilfredsstillende år for både hussælgere og ejendomsmæglere i Dragør.

”Det handler om, at boligejerne gerne vil have byens muligheder tæt på, men samtidig bo i landlige omgivelser med kort afstand til naturen, skov, strand og vand. Samtidig har folk økonomi og lyst til at købe hus i Dragør”, siger Uffe Jochumsen, indehaver af home i Tårnby, som også dækker Dragør, St.Magleby og Søvang.

Uffe Jochumsen, indehaver af home i Tårnby, er glad for udviklingen på boligmarkedet i Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

Ifølge ejendomsmæglerkæden home skal man helt tilbage til 2007, for at finde et bedre hussalg end i år. Med andre ord det år, hvor salget toppede lige inden finanskrisen.

I 36 kommuner er der solgt mindst dobbelt så mange villaer og rækkehuse i år som i starten af årtiet, hvor finanskrisen fortsat holdt Danmark i et benhårdt greb, og hussalget skrabede bunden, deriblandt altså Dragør.

Fakta: Her rykker hussalget mest

  • Læsø er helt i toppen med mere end en syvdobling – 650 procent – siden 2011. De høje procenter opstår på grund af Læsøs trods alt beskedne antal handler – fra 4 handler i 2011 til 30 handler i år.
  • Også en række kommuner med hundrede og adskillige hundrede handler årligt slår positivt ud med mere end en fordobling af hussalget. Holbæk er nummer to med 164 procent, Dragør nummer tre med 155 procent.
  • Højdespringere det seneste år er Hedensted og Ærø med en fremgang på hele 35 procent. Halsnæs følger lige efter med 33 procent. Fremgangen er fire procent på landsplan. (Kilde: home/boligsiden.dk)

Læs også:

Boligsalget sætter rekord

Seneste artikler

 

Fik du læst?