Politiaktion: 600 kg ulovligt fyrværkeri beslaglagt i Dragør

Et kolonihavehus i Dragør dannede torsdag rammen for en politiaktion mod ulovligt fyrværkeri.  600 kg ulovligt fyrværkeri blev ifølge Københavns Politi beslaglagt i forbindelse med aktionen.

(opdateret) Det var et tip, der førte Københavns Politi på sporet af fyrværkerilageret hvor de fandt 33 kasser med lidt over 600 kilo fyrværkeri. Primært i form af batterier som ikke var opbevaret under forsvarlige sikkerhedsmæssige forhold, fortæller vicepolitiinspektør og leder af Operativ Afdeling, Lars-Ole Karlsen ifølge TV2 Lorry.

Politiet har, ifølge TV2 Lorry, haft kontakt til ejeren af fyrværkeriet, som endnu ikke er afhørt. Manden kan dog, ifølge politiet, regne med et retligt efterspil, da den store mængde fyrværkeri ikke er opbevaret korrekt.

Fyrværkerimængderne på stedet var så store, at Københavns Politi fik hjælp fra Forsvarets Ammunitionsryddere, da det skulle fjernes, skriver TV2 Lorry.

Loven siger:

• Du må købe knaldperler, stjernekaster m.v. fra du er 15 år.

• Du må købe egentlig nytårsfyrværkeri fra du er 18 år.

• Fyrværkeri må sælges i perioden fra den 15. december til og med den 31. december, og sælgeren skal være over 18 år.

• Du må anvende fyrværkeri i perioden fra den 27. december til og med den 1. januar.

• Du må som borger lovligt transportere op til 5kg NEM fyrværkeri i din private bil.

• Du må som borger opbevare lovligt op til 5kg NEM fyrværkeri på din bopæl.

NEM fyrværkeri står for Netto-Eksplosiv-Mængde og beskriver mængden af krudt. Det vil sige at når du køber dit fyrværkeri lovligt inden for de rette datoer, så hører der pap, styrefinner og andet  materiale med som også vejer i kilogram. Disse materialer skal ikke regnes med i mængden af NEM fyrværkeri. Det er lovpligtigt at lovligt fyrværkeri skal være CE-mærket og det skal bl.a. fremgå hvor meget NEM der er i fyrværkeriet. Du finder CE-mærkningen på emballagen eller den enkelte fyrværkeridel. Så husk og tjek hvor meget NEM i kilogram der er i alt dit fyrværkeri, inden du kører hjem og opbevarer det på din bopæl.

Til sidst skal lyde en opfordring til alle om at tage hensyn til både mennersker og dyr i denne tid – tænk dig om, brug beskyttelsesbriller og overhold perioden, hvor affyring er lovligt.

Kilde: Politiet

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?