Politiaktion: 600 kg ulovligt fyrværkeri beslaglagt i Dragør

Et kolonihavehus i Dragør dannede torsdag rammen for en politiaktion mod ulovligt fyrværkeri.  600 kg ulovligt fyrværkeri blev ifølge Københavns Politi beslaglagt i forbindelse med aktionen.

(opdateret) Det var et tip, der førte Københavns Politi på sporet af fyrværkerilageret hvor de fandt 33 kasser med lidt over 600 kilo fyrværkeri. Primært i form af batterier som ikke var opbevaret under forsvarlige sikkerhedsmæssige forhold, fortæller vicepolitiinspektør og leder af Operativ Afdeling, Lars-Ole Karlsen ifølge TV2 Lorry.

Politiet har, ifølge TV2 Lorry, haft kontakt til ejeren af fyrværkeriet, som endnu ikke er afhørt. Manden kan dog, ifølge politiet, regne med et retligt efterspil, da den store mængde fyrværkeri ikke er opbevaret korrekt.

Fyrværkerimængderne på stedet var så store, at Københavns Politi fik hjælp fra Forsvarets Ammunitionsryddere, da det skulle fjernes, skriver TV2 Lorry.

Loven siger:

• Du må købe knaldperler, stjernekaster m.v. fra du er 15 år.

• Du må købe egentlig nytårsfyrværkeri fra du er 18 år.

• Fyrværkeri må sælges i perioden fra den 15. december til og med den 31. december, og sælgeren skal være over 18 år.

• Du må anvende fyrværkeri i perioden fra den 27. december til og med den 1. januar.

• Du må som borger lovligt transportere op til 5kg NEM fyrværkeri i din private bil.

• Du må som borger opbevare lovligt op til 5kg NEM fyrværkeri på din bopæl.

NEM fyrværkeri står for Netto-Eksplosiv-Mængde og beskriver mængden af krudt. Det vil sige at når du køber dit fyrværkeri lovligt inden for de rette datoer, så hører der pap, styrefinner og andet  materiale med som også vejer i kilogram. Disse materialer skal ikke regnes med i mængden af NEM fyrværkeri. Det er lovpligtigt at lovligt fyrværkeri skal være CE-mærket og det skal bl.a. fremgå hvor meget NEM der er i fyrværkeriet. Du finder CE-mærkningen på emballagen eller den enkelte fyrværkeridel. Så husk og tjek hvor meget NEM i kilogram der er i alt dit fyrværkeri, inden du kører hjem og opbevarer det på din bopæl.

Til sidst skal lyde en opfordring til alle om at tage hensyn til både mennersker og dyr i denne tid – tænk dig om, brug beskyttelsesbriller og overhold perioden, hvor affyring er lovligt.

Kilde: Politiet

Seneste artikler

 

Fik du læst?