Julens største tag-selv-bord åbner mandag aften i Bella Center

Mandag 23. december kl. 21.30 åbner Bella Center for den gigantiske juleuddeling af madvarer. Det er Foreningen Stop Spild Lokalt København som igen deler julemad ud, og arrangementet ventes at blive endnu større end sidste år hvor man delte over 20 ton fødevarer ud.

Det er mad fra supermarkederne som ikke kan holde sig over julen der skal deles ud. Det kan være alt fra kød, fjerkræ, grøntsager osv. som supermarkederne skal af med inden juledagene. Foto: SSL

Uddelingen er forbeholdt økonomisk trængte som ellers ville have svært ved at klare sig igennem julen – f.eks studerende, pensionister og kontanthjælpsmodtagere. Sidste år delte man fødevarer ud til over 1000 familier som derved fik sikret juledagene med mad.

Stop Spild Lokalt har lavet aftaler med blandet andet Coop, Rema 1000, Føtes, Bilka, Aldi, Torvehallerne og Flying Tiger som betyder at alle de varer som ikke kan holde sig henover lukkedagene i julen leveres ud til juleuddeling i Bella Center.

Fra arrangørerne oplyser man at det er vigtigt at huske poser eller tasker til maden da man selv skal fylde sine egne varer i poser eller tasker.

Her foregår det:

Bella Center
Center Blvd 5, 2300 Kbh S (Der er metro til døren)
Uddelingen kommer til at foregå:
Mandag 23. december kl 21.30-00.00
Tirsdag  24. december kl 10.30-12.30

Pga. af trafik med varer til Bella Center bliver dørene IKKE åbnet før den angivne tid, oplyser arrangøren på deres facebookside hvor de endvidere skriver;

-Da det er overskudsvarer ved vi ikke hvor meget vi får, men vi regner med en ganske pæn portion mad 😉

OBS
– Der er ingen tilmelding eller madbilletter, man dukker bare op.
– Der skal ikke fremvises bevis for indtægt
– ALLE uanset hudfarve eller religion er velkomne!

Hvis du gerne vil deltage i madudelingen, så kan du læse mere om arrangementet på Facebook her.

Om Stop Spild Lokalt

Stop Spild Lokalt er stiftet i 2016 af den dengang 17-årige Rasmus Erichsen. Han startede en Facebookgruppe med det formål at få private personer til at dele deres overskudsmad med hinanden. Siden da har Stop Spild Lokalt været i en rivende udvikling, og derfor dækker vi i dag 109 danske byer og én enkelt grønlandsk. Derudover har vi nu 9 madoaser i hele landet, hvor vi dagligt deler mad ud til personer, som godt kunne bruge en ekstra hjælp. Det gælder socialt udsatte, hjemløse, institutioner og mange flere.

Et af formålene med madoaserne er, at ingen må gå sultne i seng, og derfor kan man altid kontakte en administrator der er tilknyttet en Madoase via Facebook, og dermed kunne sikre sig mad via en
nødpakke, som til tider også deles ud til hjemløse i hele landet.

Alle i og omkring Stop Spild Lokalt arbejder 100% frivilligt.

Du kan læse mere om SSL her

Kilde: Stop Spild Lokalt

Seneste artikler

 

Fik du læst?