Håndværkerjubel: Fradraget reddet!

Der var optræk til, at håndværkerfradraget skulle afskaffes under den nye regering, men på den nye finanslov er der igen afsat midler til Boligjobordningen, som betyder, at man fortsat kan få fradrag på skattebilletten til eksempelvis energiforbedringer i boligen. Det skriver Boligsiden.dk.

Fradraget betyder masser af arbejde, også for de lokale håndværkere i Dragør. Foto: Jumpstory

Boligjobordningen har igennem de seneste år betydet, at man har kunne få håndværkerfradrag, også kaldet servicefradrag, når man har investeret i en lang række forbedringer i sin bolig. Eksempelvis isolering, nye vinduer, installation af solceller og lignende.

Men inden folketingsvalget 5. juni var flere partier fremme med kritik af ordningen, som de krævede afskaffet. I argumenterne imod hed det blandt andet, at fradraget er et ”velhaverfradrag”, ligesom nogle partier gerne ser en grønnere udgave af ordningen.

Trods modstanden er det nu besluttet, at håndværkerfradraget får lov til at overleve. Det står klart, efter regeringen har forhandlet finansloven for 2020 på plads i samarbejde med Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Det betyder mere arbejde, også for lokale håndværkere, og i Dragør jubler Nikolaj Karlsson fra Københavns Håndværker Service (KHS) over, at hans kunder kan få fradrag til håndværkerarbejde. I firmaet har man fem forskellige håndværk under ét tag, så her kan man dække alle former for boligforbedringer under fradragsordningen.

”Jeg synes bare, det er genialt, fordi det både er til fordel for den private boligejer og for håndværkerfirmaet. Vores kunder spørger os, hvordan de kan udnytte fradraget optimalt. Det ville have været ærgerligt, hvis man havde afskaffet fradraget, fordi det i sin tid betød, at håndværkerfagene fik noget at lave, da finanskrisen kom, fordi det skabte arbejdspladser”, mener Nikolaj Karlsson.

Nikolaj Karlsson fra Københavns Håndværker Service mener, at fradragsordningen er til gavn for både private boligejere og de lokale virksomheder. Foto: Thomas Arnbo / DragørNyheder.dk

Det kræver det

Men hvad betyder det så for den enkelte boligejer? Hvad er det for ydelser, som man kan fradraget ved?

Håndværkerfradraget gives ved en række udvalgte serviceydelser og håndværksydelser, som er lavet i ens hjem eller fritidsbolig. På Skats hjemmeside kan man se en liste over de specifikke ydelser, som der gives fradrag for.

Videnscenteret Bolius har også beskrevet ordningen, og her kan man læse nærmere om de konkrete betingelser, som man skal leve op til for at få håndværkerfradraget.

Satserne er steget en lille smule i 2020. Derfor kan du i det kommende år får fradrag på op til 6.200 kroner per person, når der er tale om serviceydelser. Og håndværksydelserne giver et fradrag på op til 12.500 kroner per person i 2020.

Læs også:

Københavns Håndværker Service er fem løsninger på én gang… og lidt til!

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »