Sommer, sol og tørvejr – så skal du bo i Dragør!

Vil du have sol og varme og meget lidt regn så skal du bo i Dragør og Tårnby Kommune. Dragør er den kommune i landet med næstmindst nedbør, overflod af solskinstimer og høj middeltemperatur. Det viser en ny opgørelse som TV2 Lorry har lavet med data fra DMI.

Sol, sommer og tørvejr – det er Dragør viser en ny opgørelse fra TV2 Lorry. Foto: DragørNyheder.dk

Frederiksberg løber med højeste middeltemperatur på 10,5 grader, men lige i hælene kommer Dragør og Tårnby med en middel temperatur på 10,3 grader. Men det gode vejr stopper ikke her.

1890,9 solskinstimer blev det til i Dragør i 2019 og det placerer kommunen blandt landets mest solrige af slagsen kun overgået af ø-kommunerne Fanø, Samsø og især Bornholm på landsplan, ifølge opgørelsen som TV2 Lorry har lavet.

Foto: DragørNyheder.dk

Ikke nok med at det blev til mange solskinstimer og høje middeltemperaturer på Amager, så løber Dragør med en flot andenplads som landets tørreste kommune med 643,6 millimeter vand i 2019. Kun overgået af Lolland Kommune, der fik 619 millimeter regn. På landsplan faldt der i 2019 hele 905 millimeter og det en tangering af nedbørsrekorden fra 1999. Samtidig gik efteråret over i historien som det vådeste siden 1874.

Du kan se hele opgørelsen på TV2 Lorry her

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Workshop om det gode liv

Nuværende beboere på Enggården, medarbejdere, pårørende og politikere var 17. januar inviteret til workshoppen hjemlighed, aktiviteter og samarbejde på Enggården På workshoppen på omsorgscentret Enggården

Læs mere »