Sommer, sol og tørvejr – så skal du bo i Dragør!

Vil du have sol og varme og meget lidt regn så skal du bo i Dragør og Tårnby Kommune. Dragør er den kommune i landet med næstmindst nedbør, overflod af solskinstimer og høj middeltemperatur. Det viser en ny opgørelse som TV2 Lorry har lavet med data fra DMI.

Sol, sommer og tørvejr – det er Dragør viser en ny opgørelse fra TV2 Lorry. Foto: DragørNyheder.dk

Frederiksberg løber med højeste middeltemperatur på 10,5 grader, men lige i hælene kommer Dragør og Tårnby med en middel temperatur på 10,3 grader. Men det gode vejr stopper ikke her.

1890,9 solskinstimer blev det til i Dragør i 2019 og det placerer kommunen blandt landets mest solrige af slagsen kun overgået af ø-kommunerne Fanø, Samsø og især Bornholm på landsplan, ifølge opgørelsen som TV2 Lorry har lavet.

Foto: DragørNyheder.dk

Ikke nok med at det blev til mange solskinstimer og høje middeltemperaturer på Amager, så løber Dragør med en flot andenplads som landets tørreste kommune med 643,6 millimeter vand i 2019. Kun overgået af Lolland Kommune, der fik 619 millimeter regn. På landsplan faldt der i 2019 hele 905 millimeter og det en tangering af nedbørsrekorden fra 1999. Samtidig gik efteråret over i historien som det vådeste siden 1874.

Du kan se hele opgørelsen på TV2 Lorry her

Seneste artikler

 

Fik du læst?