Færre boliger til salg end sidste år

Der er i begyndelsen af det nye år færre ’Til Salg’-skilte i det danske landskab, og dermed også i Dragør.  Udbuddet af både huse og ejerlejligheder er nemlig i øjeblikket lavere end på samme tidspunkt i 2019. Det viser Boligsidens nye udbudstal for primo januar.

Dragør har længe været et attraktivt boligområde med nogen af regionens højeste ejendomspriser og en bekvem beliggenhed kun 12 fra Københavns centrum. (Foto: Liebhaverbolig.dk)

Januar er for mange ensbetydende med en ny begyndelse, og i 2020 vil mange danskere skifte bolig.

Men tilhører man kategorien af potentielle boligkøbere, er man trådt ind i et nyt år, hvor der aktuelt er færre boliger at vælge imellem på det danske boligmarked sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Det viser Boligsidens nye udbudstal for primo januar 2020.

Situationen er dermed omvendt af nytårets boligudbud i 2019, hvor der sidste  år i januar blev konstateret et generelt stigende udbud af boliger til salg i Danmark.

”Mine forventninger til 2020 er at vi vil se en mindre prisstigning, bla. på grund af det mindre udbud.  Derudover har markedet aldrig været bedre at sælge i, priserne er høje, renten er lav, der er købere på markedet, liggetiden i Dragør er mellem 3-4 måneder for at opnå den optimale pris, Tårnby er det lidt kortere mellem 2-3 måneder. Man skal stadig forvente, at der skal forhandles lidt om priserne når ejendommen skal sælges”, siger Torben Hald, indehaver og ejendomsmægler hos Paulun Bolig.

Torben Hald forventer en mindre stigning i antallet af hushandler i Dragør i 2020. Foto: Presse

Udvalget er mindre efter et blussende 2019

Per 1. januar 2020 er der 34.352 villaer og rækkehuse til salg i Danmark. Og det er én procent færre end på samme tidspunkt sidste år.

”2019 var et suverænt år på boligmarkedet med meget høj handelsaktivitet for særligt villaer og rækkehuse. Så selvom der i øjeblikket er færre husejere, der sætter deres bolig til salg i vinterperioden, er det dalende udbud, som vi aktuelt ser her i januar, også et udtryk for, at der er solgt rigtig mange huse sidste år,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Det dalende udbud af villaer og rækkehuse gør sig især gældende i Region Hovedstaden (altså inklusive Dragør), Region Sjælland og Region Midtjylland. Omvendt har huskøberne i Region Nordjylland og i Region Syddanmark fået flere villaer og rækkehuse at vælge imellem.

Færre sætter ejerlejligheden til salg

Retter vi i stedet blikket mod ejerlejlighederne, er der her tale om et mere markant fald i udbuddet. Konkret er der tale om, at det samlede udbud af ejerlejligheder i hele landet er faldet med 6,2 procent sammenlignet med primo januar 2019.

”På markedet for ejerlejligheder er der i øjeblikket færre nye sælgere, der vælger at træde ind på markedet og sætte lejligheden til salg. Det sker samtidig med, at salget ligger stabilt, og det skaber en situation med generelt færre lejligheder at vælge imellem, hvis man som køber er på jagt efter en ejerlejlighed,” forklarer Birgit Daetz.

Faldet i udbuddet er størst i Region Hovedstaden, hvor der aktuelt er 10,9 procent færre ejerlejligheder at vælge imellem sammenlignet med primo januar 2019.

Samlet er det aktuelle udbud på Boligsiden i dag omkring 57.800 boliger til salg. Det er blandt de laveste niveauer i perioden 2010-2020.

Antallet af lejligheder til salg er faldet markant i forhold til sidste år. (Foto: Dines Bogø).

Man kan ikke annoncere sig til god omtale

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?