Nye forårshold i Dragør Ungdomsskole

Forårets helt store nyhed i Dragør Ungdomsskole er eventplanlæggerholdet, hvor de unge selv skal lære at sætte kursen for deres sociale aktiviteter i byen.

Forårets store nyhed er eventplanlæggerholdet, hvor de unge får lov selv at byde ind og arrangere sociale sammenkomster og udflugter i og uden for byen.

Ungdomsskolens forårsprogram er på gaden med meget mere outdoorliv til solskinshungrende unge og deres familier, kreative hold til dem med skabertrang og nye rejser og endagsture på programmet. I foråret går turene blandt andet til Isaberg, Berlin, London og Kenya. Og så er der stadig et par ledige pladser til dem, der vil på sommertogt med skoleskibet Fulton.

Eventplanlæggerholdet

Ungdomsskolen har af flere omgange blandt andet i samarbejde med klubberne og SSP forsøgt sig med aftenarrangementer, hvor byens unge er blevet tilbudt et samlingssted. Seneste forsøg var ”Nathal” i foråret i samarbejde med Hollænderhallen, hvor hallen blev åbnet, og de unge kunne samles om badmintonnettene, gymnastikredskaberne, boldspillene osv. Men opbakningen til projektet var ikke tilstrækkelig.

”Vi kan ikke kommunalt understøtte aktiviteter med alkohol,” siger ungdomsskoleleder Christoffer Søe og forklarer, at det kan være svært at konkurrere med de unges privatfester.

Efter et efterår med en del polemik om ungdommens sammenkomster og efterladenskaber på offentlige arealer, håber ungdomsskolen at det nye eventplanlæggerhold kan hjælpe med at knække koden for, hvad de unge gerne vil have.

”Det, jeg håber med det her hold, er, at der er nogle unge, der vil være med til at skabe nogle spændende alternativer til alkoholfester. De unge gider ikke sodavandsfester. Så vil de hellere lave noget helt andet,” forklarer han. Og nu er det store spørgsmål: Hvad er så det?

”Nu mangler jeg bare nogle, der melder sig til holdet og siger, hvad de kunne tænke sig. Så skal vi nok hjælpe dem med at finde midler, materialer og lokaler,” afslutter Christoffer Søe.

Familieholdene hitter stadig

Siden foråret 2019 er ungdomsskolen begyndt at invitere de unges familier med på udflugter i naturen eller ned i skolekøkkenet til julebag og bagedyst. Familieholdene har vakt stor begejstring og fortsætter dette forår med endnu flere oplevelser. Sejl for eksempel med kano langs Dragørs kyst, kør mountinbike i Kongelunden, tag ud at klatre i træer eller kom med på familieovernatning på Kongelundsfortet.

Som noget helt nyt tilbyder ungdomsskolen et hold om selvforsvar for mor & datter: ”Gå sikkert hjem – et kursus om konflikthåndtering, selvforsvarsforløb og årvågenhed.” Her lærer deltagerne at forudsige farlige situationer, så de kan undgå at havne i dem. Eleverne skal lære nye handlemuligheder, der gør dem i stand til at identificere og forlade en potentielt grænseoverskridende eller farlig situation.

”Vi hører desværre ofte, at unge piger, føler sig usikre, når de bevæger sig rundt om aftenen. Holdet her skal være med til at give dem tryghed! Når vi nu siger, at det er en mor og datter-ting, er det både, fordi det er sjovt nyttigt at lære sammen, og så giver det god mulighed for at tale sammen om det derhjemme og minde hinanden om, hvad de har lært,” fortæller Martin Sleimann, der står for ungdomsskolens program.

Selvom de nytrykte programmer særligt fremhæver udendørslivet er fremmedsprog, lektiehjælp, kreativt skriveværksted og podcasting fortsat på programmet. Det fulde program kan ses på ungdomsskolens hjemmeside og opdateres løbende.

Seneste artikler

 

Fik du læst?