25.000 par ski skal igennem lufthavnen

Så er danskerne snart på vej til alperne og de nordiske løjper for at få ski på. Det kan mærkes i lufthavnen, hvor der er ekstra travlt i ”odd-size” bagagen. Her skal der håndteres omkring 25.000 par ski. De rejsende har i år 20 snefyldte destinationer at flyve til.

Foto: CPH

Knitrende sne og bjerge. Det skal man som dansker enten køre eller flyve for at opleve. I Københavns Lufthavn er man klar til årets store skiferie-sæson.

”Der er typisk godt med ekstra bagage og flere tunge tasker, når danskerne drager på skiferie. Derfor har vi blandt andet ekstra servicepersonale klar i den såkaldte ”odd-size” bagage, som i skisæsonen håndterer omkring 25.000 par ski,” fortæller lufthavnens passagerchef Susanne Rose Plum ifølge CPH’s hjemmeside.

Odd-size
Hvis man rejser med egne ski, skal man have bag tags ved sit flyselskabs check-in skranke, ganske som almindelige kufferter. Alt efter hvilket selskab man flyver med, skal bagagen derefter afleveres enten ved ”odd-size” for enden af Terminal 2 ved skranke 154 eller i Terminal 3 til venstre for ankomsten.

”Og så er det godt at vide, at mange flyselskaber tillader, at man kan tage skistøvler og skihjelm med som håndbagage. Men det er ikke alle, så tjek det først hos det selskab, du flyver med,” lyder rådet fra Susanne Rose Plum.

Passagerchefen opfordrer også skituristerne til at være ekstra opmærksomme, når de kommer hjem fra ferie og skal have bagagen ud gennem lufthavnen.

Forsigtig med skitasken
”Det er vigtigt at være opmærksom på sine medpassagerer, når man bakser rundt med en stor skitaske. Et godt råd er derfor, at man i stedet for at lægge sin skitaske vandret på bagagevognen, placerer sin skitaske lodret. På den måde undgår man bedst muligt at ramme sine medpassagerer, når man går gennem lufthavnen med skitasker på vognen,” siger Susanne Rose Plum.

Du finder flere gode råd til at rejse med skiudstyr på https://www.cph.dk/praktisk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?