Arrangement på Wiedergården: Storm P og drømmen om Amerika

Onsdag d. 22. januar inviterer Wiedergården til hyggeeftermiddag med Nikolaj Brandt, der er museumsinspektør på Storm P. Museet. Nikolaj Brandt er fra Dragør og glæder sig til at fortælle om Storm P. og drømmen om Amerika

Fotos: Storm P. museet

Af Pia Melander Guilbert

Amerika var drømmenes mål og havde været det siden Storm P.s drengeår.

”Hvorfor er det så – da drømmen endelig realiseres i 1919 – at han knap 2 uger efter sin ankomst beskriver landet som brutalt, råt og uciviliseret?”

Det spørgsmål stiller Storm P. museet med udstillingen Storm P. og drømmen om Amerika.

Onsdag d. 22. januar kommer museumsinspektør Nikolaj Brandt forbi Wiedergården for at fortælle om udstillingen og historien bag, der handler om en fascinerende rejse til et turbulent Amerika anno 1919 set med kunstnerens satiriske blik. Den er også en biografisk rejse ind i Storm P.s sind, hvor mødet med drømmen blev noget nær et mareridt.

En indre og ydre rejse
Nikolaj Brandt er selv fra Dragør. Han glæder sig til besøget og til at fortælle om den Amerikarejse, der blev afgørende for Danmarks største humorist, og som på Storm P. Museets hjemmeside beskrives som: ”en dannelsesrejse, der lagde grundstenen til den Storm P., vi i dag kender så godt.”  I historien gemmer sig også temaet om den personlige ydre og indre rejse og erkendelsen af, at virkeligheden sjældent svarer ganske til drømmen samt forholdet mellem USA og Danmark.

Mød Nikolaj Brandt, og hør mere om Storm P. og drømmen om Amerika.

Onsdag d. 22. januar klokken 15-17 på Wiedergården. Det koster 20 kroner at deltage. Billetter kan købes i Informationen. Kaffe/kagebillet kan tilkøbes for 30 kroner.

Dragørs Aktivitetshus – Wiedergården
Wiedergården 2, 2791 Dragør
Tlf.: 3289 0292
www.wiedergaarden.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?