Nu kan du købe det tidligere asylcenter i Kongelunden

Endelig ser det ud til at det tidligere Asylcenter i Kongelunden har fundet sin skæbne. Mangt og meget har været skrevet, men nu har statens ejendomsselskab Freja Ejendomme sat hele molevitten til salg.

Foto: Freja Ejendomme

Et håndværker tilbud af de større kan man roligt sige. Ifølge Freja Ejendomme skal de fleste af de eksisterende bygninger nedrives i forbindelse med et salg. Men uagtet så står en ny køber med 40.000 m2 naturgrund på spidsen af Amager.

Foto: Freja Ejendomme

I annoncen fra Freja Ejendomme står der bl.a. at ejendommen er beliggende i naturskønne omgivelser i den syd-/vestlige del af Dragør. Ejendommen er omgivet af Kongelunden og er samtidig beliggende i Naturpark Amager, som består af det grønne bælte der strækker sig fra Dragør og videre op langs Ørestad til Bryggen. Indenfor få hundrede meter finder man Kongelundskroen, Kongelunds Fortet samt Kongelundshallen. Offentlige busforbindelser findes på den anden side af Kalvebodvej.

Foto: Freja Ejendomme

Grunden er på ca. 40.000 m2, beliggende i landzone og naturbeskyttelsesområde, samt støjzone i forhold til lufthavnen.

Ejendommen fungerede tidligere som asylcenter, ”Center Kongelund”, og består primært af et hovedhus, garage-/værksteds-/lageranlæg samt en stor bygningsmasse i form af beboelsesenheder, køkkenfaciliteter, opholdsarealer mv.

I forbindelse med salget af ejendommen skal størstedelen af de tidligere beboelsesenheder nedrives. Efter nedrivning vil ejendommen alene bestå af bygning 2, 7, 8 og 9 (jf. BBR), som primært udgør hovedhus samt værksted-/lagerfaciliteterne. Efter bygninger og fundamenter er fjernet, vil der terrænreguleres således, at området står klar til kommende køber.

Der vil desuden blive etableres ny el, vand og kloakforsyning til den tilbageværende bygningsmasse.

Prisen står der ikke noget om i salgsannoncen fra Freja Ejendomme, men den offentlige ejendomsvurdering står angivet til 21.500.000.

Det har tidligere været fremme at Dragør Kommune kunne erhverve ejendommen for i omegnen af 3 millioner kroner. Et tilbud som kommunens hårdt pressede økonomi dog umiddelbart ikke kunne finde plads til.

Du kan se hele salgsannoncen hos Freja Ejendomme i linket her.

Tidligere artikler om Asylcentret i Kongelunden:

Asylgrunden eller ej?

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?