”Vi vil få unge til at føle sig stærke”

De har begge et stort hjerte, der banker for unge mennesker og teenageproblematikker, og så har de hver sin lange erfaring inden for coaching, iværksætteri og ledelse. Nu er Birgitte og Charlotte gået sammen i kursusvirksomheden Gambatte, hvor de vil klæde unge mennesker på til at tackle de udfordringer, der er ved at være under “ombygning”.

Charlotte (tv) og Birgitte vil klæde unge mennesker på til at udvikle sig med udgangspunkt i styrken i at vide, hvem er man er, og man er dejlig, som man er.

Af Pia Melander Guilbert

Gambatte er et japansk udtryk, der betyder ”Held og lykke, gør dit bedste.” Det er også navnet på Birgitte Uggerhøj og Charlotte Fredberg Schmidts nye kursusvirksomhed med workshops, retreats og coaching for unge, samt foredrag for forældre.

– Vi har begge et stort hjerte, der banker for unge og de ting, der kan svære i overgangen fra barn til voksen, forklarer Birgitte, som du måske allerede kender fra Salon Flash på Kongevejen. Ved siden af frisørjobbet har Birgitte de sidste ti år arbejdet terapeutisk med unge, og hun har netop afsluttet en fireårig uddannelse som psykoterapeut.

– Gambatte er et passionsprojekt, som vi kører ved siden af alle de andre ting, vi laver hver for sig. Det handler om, at vi gerne vil gøre en forskel, tilføjer Charlotte, der arbejder som konsulent og har en lang karriere som topleder og coach. Hun har blandt andet arbejdet halvandet år i Japan, og det var her, hun stødte på udtrykket ”Gambatte.”

Ung under ombygning
Flere og flere unge føler sig ensomme og har problemer i hverdagen. Studier viser, at fællesskaber, coaching og workshops med ligesindede kan forbedre unges selvværd og få dem til at føle sig stærkere. Gambattes primære målgruppe er unge i alderen 13 til 19 år, og første workshop, der løber af stablen den 22. til 23. februar, er næsten fuldbooket.

– Noget af det, der er svært for unge mennesker i dag, er, at de har så mange tilbud at vælge mellem. De oplever samtidig et stort forventningspres, blandt andet fra os forældre. Godt nok siger vi ofte, at vi ikke har nogen forventninger til vores børn, men det har vi jo, og de kan se det i vores øjne, forklarer Birgitte.

– Internettet har også stor indflydelse. Oprindeligt skulle det bringe os tættere sammen, men reelt har det skabt større afstand, i hvert fald fysisk. Mange unge savner nærvær, tilføjer Charlotte.

Vil I gøre det nemmere at være ung?

– Både ja og nej, vi vil gøre det nemmere ved at åbne op for at som ung er man under ombygning og ting KAN til tider være svære, men accept, dialog og det at arbejde med sig selv kan gøre det nemmere. Vi vil have de unge til at få øjnene op for deres eget potentiale og evne til at være leder i deres eget liv, svarer Charlotte.

Dejlige som de er
På workshoppen arbejder kursisterne med otte temaer, blandt andet selvomsorg, venskaber, helbred, power & mod.

– Workshoppen er fyldt med øvelser, bevægelse, dialog og masser af inspiration, lover Birgitte, og Charlotte tilføjer:

– Når de unge går fra hjem, skal de gerne have følelsen af, at de er dejlige, som de er, men også af, at de har fået et selvtillidsboost, nye værktøjer og en plan for, hvad de skal arbejde mere med, konkluderer Charlotte.

Kender du en teenager der skal med?
Weekenden d. 22.-23. februar holder Gambatte sin første workshop, begge dage fra 09.30 til 17. Kursuslokationen er de lækre lokaler hos Black Venue på H.C. Andersens Boulevard.
På denne workshop bliver der filmet, taget billeder og evalueret på konceptet, derfor koster det kun 995,- at deltage, normalprisen er 1900,-. Der er stadig få pladser tilbage.

Læs mere på www.gambatte.dk hvor du også kan få mere viden om sommerretreat, Gambatte circles, coaching, foredrag og fremtidige workshops.