I Tårnby vælger flere unge en erhvervsuddannelse

På uddannelsesområdet har debatten de seneste år kredset om, hvordan man kan få flere unge til at vælge erhvervsuddannelser. Tårnby er en af de kommuner, der har haft succes med at vende udviklingen. Her vælger 25 procent af de unge en erhvervsuddannelse mod kun 14 procent generelt i hovedstadsområdet.

Foto: uvm

Af Pia Melander Guilbert

”Tårnbys unge er vilde med erhvervsuddannelser.” Det konkluderer borgmester i Tårnby Allan S. Andersen i en facebookopdatering.

Mens kun 14 pct. af de unge som helhed i hovedstadsområdet vælger en erhvervsuddannelse, så er det 25 pct. af de unge, der vælger den vej i Tårnby.

Mangel på faglært arbejdskraft
I en pressemeddelelse fra Dansk Erhverv udtaler uddannelseschef Claus Rosenkrands Olsen:

”Vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft lige om lidt, og derfor er det dybt bekymrende, at erhvervsuddannelserne åbenbart fortsat mangler tiltrækningskraft i forhold til de unge. Det er på tide at erkende, at det år for år bliver stadigt sværere at indfri de politiske mål om, at 25 procent af de unge skal vælge en erhvervsuddannelse efter grundskolen, hvis ikke vi handler nu.”

Claus Rosenkrands Olsen efterlyser kvalitets- og niveauløft samt ro omkring erhvervsskolernes økonomi, frem for fortsatte besparelser:

”Endelig skal der sættes langt mere målrettet ind på at styrke samarbejdet mellem folkeskoler, erhvervsskoler og erhvervslivet,” påpeger han, og det er netop det sidste, Tårnby Kommune synes at lykkes med.

Godt samarbejde med lokale erhvervsliv
Tårnby Kommune arbejder aktivt for, at de unge i udskolingen får øjnene op for de mange muligheder, der er ved at gå den erhvervsfaglige retning.

”Vi har i udskolingen arbejdet målrettet med at åbenbare mulighederne for at gå erhvervsvejen. Vi har haft succesfulde praktikforløb for de ældste elever, og i det hele taget har vi aktivt forsøgt at åbne de unges øjne for de mangfoldige muligheder,” skriver Allan S. Andersen.

Tårnby Kommune har desuden et godt samarbejde med det lokale erhvervsliv:

”Virksomhederne har været gode til at støtte op om, at flere unge vælger en erhvervsfaglig retning. Kommunen og virksomhederne arbejder bl.a. sammen om brobygningsforløb for de ældste elever,” konkluderer borgmester Allan S. Andersen

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »