Vrimler det med enlige kvinder i Dragør?

Redaktionen fik en pressemeddelelse fra et datingbureau. Den handlede om, at antallet af enlige kvinder i Dragør var markant højere end antallet af enlige mænd. Vedlagt var materiale fra Danmarks Statistik. Umiddelbart lød det som en god historie, der var bare lige ét problem.

Af Pia Melander Guilbert

Antallet af enlige i Dragør er højere end nogensinde før. I hvert fald ifølge en pressemeddelelse, som DragørNyheder har modtaget fra datingbureauet findenkaereste.dk
2181 enlige har vi ifølge det vedlagte søjlediagram fra Danmarks Statistik, der godt nok viser, at antallet af enlige er vokset siden 2007, men nogen voldsom stigning ligner det ikke. Det mest i øjenfaldende er den store forskel, der ifølge datingbureauet er på enlige kvinder og mænd i Dragør. 1396 enlige kvinder mod 785 enlige mænd. Næsten dobbelt op på kvinder.

Gameificerede brugeroverflader skaber utålmodige datere
I pressemeddelelsen udtaler medindehaver af findenkaereste.dk, Jesper Nørskov Jensen:

”Den vækst, som vi de seneste år har set inden for datingmuligheder, herunder fremkomsten af Tinder og andre datingapps, tænker man som udgangspunkt vil bidrage til at sænke antallet af enlige. Når vi kigger på nyere tal, må vi dog bare konstatere, at dette ikke har været tilfældet. Jeg tror blandt andet, at dette skyldes, at mange af de nyere dating-tilbud bidrager til en mere flyvsk datingkultur. Eksempelvis Tinder. Denne app skaber ikke ligefrem dedikerede, tålmodige datere, der giver potentielle partnere flere chancer. Med Tinders gameficerede brugerflade er det næste match nemlig kun swipes væk, og for mange bliver brugen af denne app – og en række af dens sidestykker – mere en jagt på selvbekræftelse og et match-fix end på decideret kærlighed.”

Er man enlig i et COLA-forhold?
Er man enlig, hvis man bor sammen med sine to børn og lever i et såkaldt COLA-forhold (Couples Living Apart)? når DragørNyheders journalist at tænke. Det er man, viser det sig. En enlig er ifølge Danmarks Statistik en voksen, som ud fra de tilgængelige oplysninger ikke skønnes at indgå i en familierelation til de voksne, som han/hun eventuelt bor sammen med.

Journalisten tænker også på sin far – en pæn mand på 76 somre. Måske er det her godt nyt for ham? Og så… I samme øjeblik klikker journalisten på det sidste af pressemeddelelsens vedlagte dokumenter. Her viser det sig, at undersøgelsen udelukkende omhandler borgere i alderen 25 til 29 år.

Fakta
DragørNyheder har efterfølgende selv været inde at researche på Danmarks Statistik. Det viser sig, at Dragør generelt har flere enlige kvinder end mænd. Ser man bort fra de 25-29-årige skal man dog helt op i aldersgruppen 70 til 79-årige, før forskellen er markant. På landsplan er der flere enlige mænd i alderen 25 til 29 end enlige kvinder.

Læs selv videre her

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?