Epidemier i Dragør

I øjeblikket er Dragør utrolig meget påvirket af foranstaltninger omkring Corona-virus. Det er ikke første gang, at Dragør og Store Magleby er blevet påvirket af landsdækkende epidemier. Ofte henvises der til Den spanske Syge, der hærgede i 1918-19.

Dragør kommunes arkivar fortæller om epidemier. Her er Henning Sørensen ved “Kolerahuset” på Nordre Mole.

Af Dines Bogø

I dag bruger man også erfaringerne fra dengang. Kunne man forebygge? Gjorde man det rigtige set i bakspejlet? Arkivar Henning Sørensen, Historisk Arkiv, Museum Amager har kigget i bøgerne. Hvad skete der i Dragør dengang man havde epidemier med Pest, Kolera og Den spanske Syge?

I de to videoklip herunder fortæller Henning om de lokale forhold, hvor Tårnby og Saltholm også omtales.

På grund af virussituationen er Historisk Arkiv på Stationsvej 5 lukket for publikumsekspedition indtil videre, men på nettet finder man mange artikler, fotos og ældre film.

Læs mere om lokalhistorie i linket her

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?