Ora Capiamo Napoletano – nu forstår vi RE Cucina

Der gik lidt tid inden gloserne sad fast. Nduja, Pecorino, Primi Piatti og Provolone var blot nogle af de nye ord gæsterne på Dragørs nye napolitanske flagskib RE Cucina stiftede bekendtskab med. Og det blev til mange spørgsmål, til tjeneren, inden vi havde lært de krøllede italienske ord for napolitansk madkunst. Men nu kan gæsterne, fortæller indehaver Malik Helal.

Indehaver Malik Helal fortæller om den gode start, italiensk for begyndere og de mange små nyheder på menukortet. Foto: DragørNyheder

I august 2019 åbnede Malik Helal sin italienske perle RE Cucina på hjørnet af Kongevejen. Og den blev taget rigtig vel imod. I Dragør har det nok været mest almindeligt at pizzaer og pastaretter havde numre og ikke kringlede navne som Salsiccia og Parmigiana. Det var så kringlet at DragørNyheder, tilbage i oktober 2019, lavede en lille “RE Cucina Parlør” så navnene gled lidt lettere ned. Og måske har det hjulpet, for da vi møder Malik en lørdag formiddag i den stemningsfyldte italienske restaurant, mens træet fortsat knitrer i stenovnen, kunne han med det samme slå fast, at nu går det rigtig godt med de italienske ord. “Nu ringer folk også og bestiller på “Italiensk”, fortæller Malik med et smil.

Knitrende træ i stenovnen, duften af napoli og en hyggelig atmosfære – det er RE Cucina!. Foto: DragørNyheder

Nu er der gået over et halvt år siden RE Cucina åbnede og Malik fortæller, at de har fået en virkelig god modtagelse.

– Vi har haft rigtigt travlt og vi ser hele tiden nye ansigter som kommer hos os. Vi har også fået mange stamgæster og det er vi meget glade for. Jeg tror vores gæster er glade for den autentiske, uformelle og hyggelige stemning, som kendetegner det napolitanske køkken. Vi lytter også til vores gæster og præsenterer jævnligt små fornyelser på menukortet.

Tasting menuen hos RE Cucina.

– Vi har blandt andet lavet en tasting menu. En lille lækker anretning med små napolitanske specialiteter. Den er tænkt som et let måltid som vi typisk serverer lidt tidligere fra 16.30 tiden. Så har vi også introduceret en ny frisklavet frokost-sandwich som vi serverer med en kop kaffe eller latté til 45,- kroner. Den blev hurtigt populær, konstaterer Malik.

Frokost-hittet er en den nye frisklavede sandwich med rucola og lufttørret skinke.

Sidste skud på den napolitanske stamme, er en ny pizza med græskar og trøffel.

– Den skal du smage!, udbryder Malik og inden jeg kunne nå at sige Sí, så var pizzakokken allerede igang med a strække dejen ud på marmorpladen og efter 5 minutter stod der en dampende friskbagt “Zucca” (græskar på italiensk) med mozzarella, græskar, salvie, basilikum og sort trøffel. Og lad det være sagt med det samme – lørdag ved middagstid, appetitten var på plads, fire stykker “Zucca” og et glas ufiltreret italiensk øl – den sad lige i skabet!. En let forfriskende pizza, hvor græskaren lige præcis gav den kant som gjorde, at både en, to, tre og fire stykker gled ned med velbehag.

Yngste familiemedlem er “Zucca”. En velsmagende og let pizza med græskar og sort trøffel. Foto: DragørNyheder

Skål!, siger Malik med et smil som ikke skjuler hans egen begejstring for det nye familiemedlem eller sagt med andre ord “membro delle famiglia” Zucca. For de uindviede så venter der en lækker smagsoplevelse i den hyggelige italienske restaurant på hjørnet af Kongevejen i Dragør. Velbekomme!

Læs også (indeholder RE Cucinas lille Parlør):

Den autentiske italienske madoplevelse er nøglen til RE Cucinas succes