Nyeste retningslinjer vedrørende Corona – bliv hjemme 14 dage hvis du har rejst i højrisikoområder

Er du efter 2. marts kommet hjem fra et af de særlige risikoområder, anbefaler Sundhedsstyrelsen nu, at du bliver hjemme i 14 dage efter hjemkomsten. Da ældre borgere og borgere med kroniske sygdomme som for eksempel KOL, diabetes og kræft er særligt udsatte, må du i samme periode ikke opholde dig på blandt andet plejehjem, sundhedscentre, i tandplejen og på sygehuse.

Af Pia Melander Guilbert

Hvor du hidtil kun har skullet holde dig hjemme, hvis du viste symptomer på Corona-virus, anbefaler Sundhedsstyrelsen nu, at personer, der har rejst i områder med høj risiko for smitte med Corona-virus, efterfølgende holder sig hjemme i 14 dage. Det gælder alle: børn, unge og voksne.

Risikoområderne er pt: Hong Kong, Kina, Singapore, Iran, Sydkorea (i provinsen Gyeongbuk med storbyen Daegu) samt Italien (i regionerne Emilia-Romangna, Lombardiet, Piemonte og Veneto). Hold dig opdateret på nyeste viden om risikoområder her: sst.dk/corona

Beskyt særligt udsatte
Da ældre og borgere med kroniske sygdomme, som blandt andet KOL, diabetes og kræft kan have risiko for at blive mere syge ved smitte med coronavirus (COVID-19), anbefales det samtidig, at du i samme periode afholder dig fra at besøge særligt udsatte.

For at beskytte de særligt sårbare grupper i samfundet, skriver Tårnby Kommune på sin hjemmeside, at du derfor ikke må opholde dig på kommunens plejehjem, i Sundhedscentret, på daghjemmet eller sygeplejeklinikker.

Karantæne til ansatte på sundhedsområdet
Dragør Kommune nævner: Omsorgscentret Enggården, Aktivitetshuset Wiedergården, Hjemmeplejen og Hjemmesygeplejen samt sundhedsplejen, som institutioner, du ikke må besøge i 14 dage efter hjemkomsten fra et risikoområde. Du må heller ikke møde op i sundhedsplejen, tandplejen eller Rådhusets Borgercenter

For ansatte på sundhedsområdet, som har direkte kontakt til udsatte borgere, er det nu et krav, at man bliver hjemme indtil 14. dag, efter man er udrejst fra et højrisikoområde. Det gælder både for medarbejdere, der er vendt hjem inden for de sidste to uger, og dem, som er på vej hjem nu.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?