Den Lille Kulturnat – Børnenes egen Kulturnat

Børnene har fået deres egen kulturnat – på Amager, nærmere betegnet på Bryggen. Og det ser umiddelbart ud til at blive spændende! Hvordan er det at mangle synet, at være kropsudsmykket eller overvægtig? Sover alle hjemløse på gaden?, hvordan lyder det fra dybt under vandoverflader eller langt ude i rummet? Sådan lyder nogle af temaerne som børnene kan få svar på.

Det foregår i Kulturhuset Islands Brygge som er klar med tre spændende arrangementer fredag den 13. marts fra kl. 16-20. Har du ikke andre planer så skal du måske hive børnene med på et lille kultureventyr.

Programmet:

Menneskebiblioteket for børn
16:00 – 20:00
Hvordan er det at mangle synet, at være kropsudsmykket eller overvægtig? Sover alle hjemløse på gaden? Det er nogle af de mange spørgsmål, børn og familier kan få svar på, når man besøger Menneskebibliotekets børnebibliotek. Her kan man låne rigtige mennesker til en samtale og stille alle de spørgsmål, man har lyst til. Man kan også møde drengen, der blev drillet, drengen, der hørte stemmer, kvinden, der ikke kan se, og drengen, der blev født som pige.

Menneskebiblioteket er et bibliotek af mennesker. I stedet for at låne bøger kan man altså låne rigtige mennesker til en samtale, hvor man kan stille alle de spørgsmål, man har lyst til.

Tegn til elektronisk lyd
16:30 – 17:00
17:30 – 18:00
18:30 – 19:00
Lydplaneter præsenterer gamle lyde, lyde optaget inde i materialer, lyde fra dybt under vandoverflader eller langt ude i rummet, lyde fra enormt store rum eller lyde, som er helt nye. Alle lydene bliver sat sammen til rolige kompositioner. I den her lydplanet-session ruller vi et kæmpe stykke papir ud, som børnene sidder og tegner på, mens lyd-kompositionerne spiller.

Daniel er uddannet kunstner fra Goldsmiths University of London og arbejder med lydinstallationer. Daniel samler lyd og lydarkiver gennem databaser, lydoptagelser fra sine hikes og lyd fra sit netværk. Daniel og Lydplaneter er inspireret af minimalistisk musik og kunst. Til sessionerne bliver der eksperimenteret med nye måder at lave rolige og minimale lydkollager på.

Kodebryder: Jagten på modgiften
16:00 – 20:00
En usynlig og lugtfri gas er sluppet ud og truer med at ødelægge Den Lille Kulturnat, så nu er det op til dig og dine kodebryderegenskaber at finde frem til modgiften i tide. Hvis du mener, du er god til at løse gåder, udregne hints og knække koder, så har vi brug for dig! Det hele foregår kl. 16-20, og den primære målgruppe er børn i alderen 6-12 år.

Adgang
Der er adgang med Den Lille Kulturnat-armbånd, som kan købes hos udvalgte arrangører og 7-Eleven-butikker i Hovedstadsområdet fra d. 2. marts. Armbåndet kan desuden købes i i Bryggens Spisehus på selve dagen for Den Lille Kulturnat.

Armbåndet koster 85 kr. og giver en voksen mulighed for at medbringe fire børn, der ikke er fyldt 12 år. Armbåndet gælder ikke som rejsehjemmel (billet) til bus, tog og Metro.
Med armbåndet er der fri adgang til alle arrangementerne i Den Lille Kulturnats program kl. 16.00-20.00. Læs mere på Kulturhusets hjemmeside her

Hvor: Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København S
Hvornår: Fredag den 13. marts kl. 16-20

Seneste artikler

 

Fik du læst?