Dragør Kommune forbereder lukning af al unødvendig aktivitet

Regeringen har onsdag aften den 11. marts 2020 igangsat flere vidtrækkende tiltag for at bremse hastigheden i udbredelsen af coronavirus i vores samfund. Dragør Kommune følger myndighedernes anbefalinger og det betyder blandt andet at der nu forberedes lukning af al unødvendig aktivitet. Det omfatter blandt andet skoler, daginstitutioner, dagplejen, kultur- og fritidstilbud samt hovedparten af administrative funktioner.

Målet er, at vi alle skal være sammen med så få som muligt for at på den måde at dæmpe tempoet for smittespredning af coronavirus. Målet er desuden, at vores sundhedsvæsen kan følge med, i takt med, at flere og flere vil blive smittet, skriver Dragør Kommune på deres hjemmeside. Herunder kan du se hvilke tiltag Dragør Kommune sætter iværk:

Organiseret lukning

Vi er i gang med en organiseret lukning, som er begyndt torsdag den 12. marts 2020, og som for skoler og dagtilbud gælder fra mandag den 16. marts 2020. Lukningen varer foreløbig frem til og med fredag den 27. marts 2020.

Kommunens skoler og daginstitutioner holder åbent torsdag 12. marts og fredag 13. marts 2020. Forældre, der har mulighed for at holde deres børn hjemme, må meget gerne gøre det.

Følgende kommunale kultur- og fritidstilbud holder lukket for offentligheden pr. i dag torsdag den 12. marts og frem til den 27. marts 2020:

• Aktivitetshuset Wiedergården
• Dragør Bibliotekerne
• Dragør Musik- og Kulturskole
• Dragør Ungdomsskole
• Dragør Svømmehal
• Hollænderhallen og Kongelundshallen
• Klub Dragør

Dragør Rådhus er lukket for besøgende torsdag den 12. marts 2020 kl. 14. Du kan kontakte os i den normale telefontid. Det vil sige, at du kan ringe på 32 89 01 00 mandag til onsdag kl. 10-14, torsdag kl. 10-18 og fredag kl. 10-13.

Aktiviteter og arrangementer

Som borger vil du desuden opleve, at alle tidligere planlagte og udmeldte aktiviteter og arrangementer, hvor Dragør Kommune er vært, er aflyst frem til og med den 27. marts 2020.

Kritiske funktioner

Kommunens kritiske funktioner som blandt andet Omsorgscentret Enggården og Hjemmepleje forbliver åbne. Daghjemmet for ældre er lukket for at omdirigere medarbejdere og ressourcer til det øvrige ældre- og sundhedsområde i kommunen. Derudover opretholder vi nødpasning af 0-9-årige børn i helt særlige situationer, for eksempel børn af medarbejdere i social- og sundhedsvæsenet, redningsfolk og politi.

Vi opfordrer alle borgere i Dragør til at bakke op om de nødvendige initiativer, som myndighederne nu indfører for at beskytte de sårbare og syge i vores samfund. Vi skal stå sammen og hjælpe hinanden, hvor det er muligt. Husk at holde fysisk afstand.

Mere information

Det her er en helt ekstraordinær situation, og vi opfordrer til tålmodighed. Der er mange relevante spørgsmål, og vi kan ikke svare på dem alle på nuværende tidspunkt. Vi giver direkte besked til berørte borgere og brugere, og der kommer løbende opdateret information på kommunens hjemmeside. De enkelte skoler opdaterer også via deres egen hjemmeside. Al øvrig information vedrørende corona kan du se på www.coronasmitte.dk

Kilde: Dragør Kommune

Seneste artikler

 

Fik du læst?