Ingen tegn på coronaeffekt i Dragør – folk nyder livet

Til trods for regeringens markante coronatiltag på dagen hvor Danmark lukkede sine grænser for ind og udrejse, så viste en hurtig tur rundt i Dragør at livet leves, på gaden og i forretningerne.

Livet nydes på Neels Torv i Dragør og der er ingen tegn på Coronaeffekt – det liger “business as usual”.

Kongevejen var “business as usual” lørdag formiddag hvor mange mennesker nød forårssolen med en kold fadøl, en kop kaffe, handel i butikkerne og familierne var ude med børnene.

På Fru Munk var der gang i Lattérne og kagerne og ifølge ifølge indehaver Jill Munk, så er der fortsat god gang i den. “Vi har tilpasse os i forhold til personale, så lige nu så mærker vi egentlig ikke nogen forandring. Og vores dagens ret den kører nu som take-away, og det fungerer rigtigt godt”, fortæller Jill.

I Frisør Flash var der ligeledes fuld fart på saksen. “Vi mærker ingen forandring, tværtimod vil jeg sige”, fortæller indehaver Birgitte Uggerhøj og fortsætter: “Jeg tror folk vil forkæles og så er en tur hos frisøren jo det helt rigtige. Måske sætter folk ligefrem pris på at komme hos os for at få en pause fra coronasnakken”.

Livlig trafik og menneskemylder på Kongevejen i Dragør. Ingen tegn på coronaeffekt her!

På Neels Torv lignede det nærmest en torvedag, med masser af folk som hyggede i forårssolen og i herretøjsforretningen EAST kunne de ligeledes melde om købelystne kunder som skal have styr på forårsgarderoben. “Det har været en fin dag”, siger Nicklas og Marianne fra EAST samstemmende, alt imens de skiftevis slår ind på kassen og sætter nåle i bukser som skal lægges op.

På havnen var der frisk pigvar og torsk og købelystne kunder som fik sig en pose frisk fisk med hjem.

Havnen i Dragør – ingen tegn på coronaeffekt her!

Take-away kulturen trives også hos Café Dragør Sejlklub som fredag aften kunne melde om “udsolgt” og de takker sine kunder for den fantastiske opbakning i et opslag på facebook.

Lad det være sagt med det samme, at Dragør med forårssol måske ikke findes skønnere, men måske trodser det lokale fællesskab coronafrygten til glæde og gavn for det lokale forretningsliv. Lad det bare fortsætte!

Fra redaktionen:
Vi forstår, at artiklen kan opfattes som en opfordring til ikke at overholde myndighedernes vejledninger, og at den kan virke anstødende. Dette er på ingen måde hensigten. I forbindelse med vores reportage oplevede vi på ingen måde, at sundhedsmyndighedernes vejledninger ikke blev overholdt, men at alle de lokale, gik højt op i at overholde disse. Formålet med artiklen var udelukkende at hylde det lokale fællesskab og en smuk dag i forårssolen. Venlig hilsen Peter Kristensen, redaktør AmagerNyt.dk
 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?