Københavns Lufthavn bliver Danmarks største P-plads

Coronavirus og Udenrigsministeriets nye rejserestriktioner betyder at stort set hele flyindustrien må parkere sine fly i den kommende periode. Det kom der et synligt bevis på søndag da forbipasserende på Englandsvej kunne spotte en stillestående Airbus A340 fra SAS på start- og landingsbanen.

Et usædvanligt syn søndag eftermiddag på start- og landingsbane 22R/04L i Københavns Lufthavn. En Airbus A340 fra SAS skal langtidsparkeres.

I forbindelse med regeringens beslutning om at lukke landets grænser fra lørdag 13. marts kl. 12 er konsekvensen at rigtig mange fly skal langtidsparkeres og der kommer den alternative P-løsning som man i dag kunne spotte i brug.

Midlertidig flyparkeringsplads

Københavns Lufthavn opdaterede via sin Kære Nabo facebookside omkring det usædvanlige syn der søndag mødte forbipasserende på Englandsvej, til eller fra Dragør:

Har I set det parkerede fly? ? Vi laver en midlertidig flyparkeringsplads.

Som I allerede ved, så har den aktuelle situation med COVID-19 virusudbruddet har medført betydelige ændringer i myndighedernes rejsevejledninger og antallet af flypassagerer. Det påvirker også aktiviteten i Københavns Lufthavn (CPH). Med myndighedernes seneste anbefalinger vil der være en yderligere markant nedgang i antallet af rejsende i lufthavnen.

Derfor har flyselskaberne været nødt til aflyse en række afgange. Det har som konsekvens, at der er et stadigt stigende behov for at langtidsparkere et større antal fly i blandt andet Københavns Lufthavn. Vi er nødt til at tage alternative løsninger i brug. Det betyder, at vi lukker start- og landingsbane 22R/04L for starter og landinger fra i går den 14. marts 2020, for at kunne benytte området til parkering af fly. Starter og landinger vil herefter hovedsageligt blive afviklet på bane 22L/04R og i nødvendigt omfang på bane 12/30. Hvor lang tid vi skal have flyparkeringsplads, ved vi ikke, men vi følger naturligvis udviklingen meget tæt. Vi håber ikke, det giver jer nogle gener.

I første omgang forventes det at omkring 50 fly fra hovedsageligt SAS og Norwegian skal parkeres i Københavns Lufthavn hvor både gates og nu også landingsbaner tages i brug.

Foto: CPH

Coronakampen får store konsekvenser for luftfarten som man allerede har hørt om i pressemeddelelser fra både Københavns Lufthavn, SAS og Norwegian. Københavns Lufthavn forventer et fald i aktiviteterne på 75% i forbindelse med de nye rejserestriktioner og lukningen af grænserne.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter fremlagde søndag middag en stor redningskrans som de kaster ud for at afhjælpe den, mildest talt katastrofale situation som, i særdeleshed rejsebranchen, befinder sig i. Redningskransen betyder bl.a. at virksomheder kan hjemsende medarbejdere med løn hvor staten dækker 75% af månedslønnen (op til 23.000 kroner red.) mod at virksomheden lover ikke at opsige medarbejderen. Om det er tilstrækkeligt for Danmarks største arbejdsplads, Københavns Lufthavn med næsten 25.000 medarbejdere, er nok utænkeligt. Men det vil sansynligvis hjælpe med en lidt blødere mavelanding i den nuværende, helt ekstraordinære situation, hvor hele Danmark er i knæ.

Seneste artikler

 

Fik du læst?