SAS reducerer arbejdsstyrken med 10.000 og sætter sine operationer i bero

Som følge af coronavirussen reducerer SAS arbejdsstyrken med 10.000 medarbejdere hvoraf 4000 er danske ansatte. Det sker som følge af coronavirussen og de foranstaltninger, der er implementeret af nationale myndigheder, og som betyder at efterspørgslen på flyrejser stort set ikke-eksisterende. SAS sætter samtidig de fleste af sine operationer i bero, startende mandag 16. marts og indtil de nødvendige forudsætninger for kommerciel luftfart vender tilbage. Det oplyser SAS i en helt frisk pressemeddelelse.

Foto: SAS

I pressemeddelelsen oplyser SAS videre:

For at hjælpe vores kunder vil SAS så vidt muligt i løbet af de næste par dage opretholde et vist driftsniveau for at gøre det muligt for rejsende at vende tilbage fra forskellige destinationer.

Vi vil stå til myndighedernes rådighed, for på deres opfordring at kunne bringe strandede borgere hjem eller opretholde samfundskritisk infrastruktur, så længe det er muligt.

Det betyder også, at SAS desværre er tvunget til midlertidigt at reducere sin arbejdsstyrke med op til 10.000 ansatte, svarende til 90% af arbejdsstyrken.

De midlertidige reduktioner vil berøre alle dele af SAS og gennemføres i overensstemmelse med national lovgivning i hvert land.

SAS gennemfører disse foranstaltninger for at kunne vende tilbage til normal drift, så snart situationen tillader det.

På et pressemøde søndag aften oplyser koncerndirektør for SAS Danmark Simon Pauck Hansen at det drejer sig om 4000 medarbejdere i Danmark, ud af en samlet dansk medarbejderstab på 4200, som sendes hjem. Det sker ifølge Simon Pauck Hansen uden en endelig afklaring på lønforhold som de kommende dage skal drøftes med arbejdsmarkedets parter og regeringen og koncerndirektøren tilføjer at SAS har foreslået en lønnedgang for medarbejderne, et bidrag fra den nye hjælpepakke fra regeringen og et bidrag fra SAS. Men det skal forhandles de kommende dage.

Koncerndirektøren for SAS meddelte ligeledes at lufartsselskabet i Danmark fra næste uge lukker rutenettet ned fra 100 ruter til én rute – ruten til Aalborg som fortsætter. Det betyder i store træk at SAS er sat på pause indtil videre.

Kilde: SAS og DR

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Workshop om det gode liv

Nuværende beboere på Enggården, medarbejdere, pårørende og politikere var 17. januar inviteret til workshoppen hjemlighed, aktiviteter og samarbejde på Enggården På workshoppen på omsorgscentret Enggården

Læs mere »