SAS reducerer arbejdsstyrken med 10.000 og sætter sine operationer i bero

Som følge af coronavirussen reducerer SAS arbejdsstyrken med 10.000 medarbejdere hvoraf 4000 er danske ansatte. Det sker som følge af coronavirussen og de foranstaltninger, der er implementeret af nationale myndigheder, og som betyder at efterspørgslen på flyrejser stort set ikke-eksisterende. SAS sætter samtidig de fleste af sine operationer i bero, startende mandag 16. marts og indtil de nødvendige forudsætninger for kommerciel luftfart vender tilbage. Det oplyser SAS i en helt frisk pressemeddelelse.

Foto: SAS

I pressemeddelelsen oplyser SAS videre:

For at hjælpe vores kunder vil SAS så vidt muligt i løbet af de næste par dage opretholde et vist driftsniveau for at gøre det muligt for rejsende at vende tilbage fra forskellige destinationer.

Vi vil stå til myndighedernes rådighed, for på deres opfordring at kunne bringe strandede borgere hjem eller opretholde samfundskritisk infrastruktur, så længe det er muligt.

Det betyder også, at SAS desværre er tvunget til midlertidigt at reducere sin arbejdsstyrke med op til 10.000 ansatte, svarende til 90% af arbejdsstyrken.

De midlertidige reduktioner vil berøre alle dele af SAS og gennemføres i overensstemmelse med national lovgivning i hvert land.

SAS gennemfører disse foranstaltninger for at kunne vende tilbage til normal drift, så snart situationen tillader det.

På et pressemøde søndag aften oplyser koncerndirektør for SAS Danmark Simon Pauck Hansen at det drejer sig om 4000 medarbejdere i Danmark, ud af en samlet dansk medarbejderstab på 4200, som sendes hjem. Det sker ifølge Simon Pauck Hansen uden en endelig afklaring på lønforhold som de kommende dage skal drøftes med arbejdsmarkedets parter og regeringen og koncerndirektøren tilføjer at SAS har foreslået en lønnedgang for medarbejderne, et bidrag fra den nye hjælpepakke fra regeringen og et bidrag fra SAS. Men det skal forhandles de kommende dage.

Koncerndirektøren for SAS meddelte ligeledes at lufartsselskabet i Danmark fra næste uge lukker rutenettet ned fra 100 ruter til én rute – ruten til Aalborg som fortsætter. Det betyder i store træk at SAS er sat på pause indtil videre.

Kilde: SAS og DR

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?