Københavns Lufthavn sender 1500 hjem med lønkompensation

På et pressemøde torsdag morgen kl. 8 kunne adm. direktør i Københavns Lufthavn (CPH) Thomas Woldbye fortælle, at 1500 ansatte i lufthavnen hjemsendes under statens nye lønkompensationsaftale. En aftale som betyder at CPH i langt højere grad kan komme igennem krisen uden at afskedige medarbejdere, siger Thomas Woldbye. 

Foto: CPH

Thomas Woldbye startede med at rose regeringen, ministrene og Folketinget for en stor indsats for at sikre dansk erhvervsliv, ikke mindst med de store erhvervspakker, der er blevet lavet. Og han takkede de mange embedsfolk for hurtigt at omsætte politikernes ønsker til arbejdsdygtig hjælp som hurtigt er kommet erhvervlivet tilgode. Han glæder sig især over den indbyggede fleksibilitet i den nye lønkompensationsordning.

Foto: CPH

For Københavns Lufthavn betyder den store fleksibilitet i aftalen meget fortæller Thomas Wolbye som understreger at medarbejdere på arbejde i lufthavnen nu kan overlappe hinanden i funktionerne. Med den nye aftale kan CPH have medarbejdere hjemme i en periode, med mulighed for komme tilbage på arbejde i en periode, og som igen kan gå tilbage til ordningen hvis det bliver nødvendigt, fortæller Thomas Woldbye.

Fællestillidsmand i Københavns Lufthavn Peter Vium er også glad for aftalen og udtrykker det således, at “vi skal holde lufthavnen flydende til solen kommer til at skinne igen og vi kommer ud på den anden side af krisen”. Med den nye aftale sendes medarbejderne hjem med fuld løn. “Det er Københavns Lufthavn som modtager lønkompensationen, men alle medarbejdere sendes hjem med fuld løn”, siger Peter Vium.

Midlertidig ordning

Den nye ordning løber 3 måneder frem til den 9. juni og Thomas Woldbye vil ikke give nogen bud på hvordan situationen ser ud efter den 9. juni. Ingen kan give garantier under disse omstændigheder, men det hælper medarbejdere og Københavns Lufthavn med den nuværende aftale. Fremtiden vil Thomas Woldbye ikke gætte på.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard deltog også på pressemødet i Københavns Lufthavn. Han glæder sig over, at CPH gør brug af lønkompensationsordningen og tilslutter sig SAS som tidligere har hjemsendt omkring 4000 medarbejdere på ordningen. – Det er mange tusinde arbejdspladser her i lufthavnen der er blevet bevaret, fordi vi har ansvarlige parter ved forhandlingsbordet, siger han på pressemødet i lufthavnen.

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?