Patientforening for kræftbehandling vil støtte Stig Ekkert og Thomas Benfields forskning

Kræftpatienter skal ikke leve med frygten for corona oveni frygten for at dø af kræft. Det er udgangspunktet for, at patientforeningen FOOKiD ønsker at støtte lægerne Stig Ekkert og Thomas Benfields forskning i at anvende malariamidlet klorokin mod coronavirus.

Patientforeningen FOOKiD ønsker nu at støtte lægerne Stig Ekkert (tv) og Thomas Benfields (th) forskning i at anvende malariamidlet klorokin mod coronavirus. Foto: Privat/Hvidovre Hospital.

Af Pia Melander Guilbert

Op mod 300.000 danskere lever med kræft. Heraf er en stor del af dem i behandling med kemoterapi, der sænker immunforsvaret betydeligt. Det betyder, at de udover at være kræftramte også er i den særlige risikogruppe, når det kommer til coronavirus.

Patientforeningen FOOKiD ønsker at hjælpe disse patienter til at kunne fokusere på deres behandling uden at skulle frygte coronavirus oveni, skriver foreningen på deres hjemmeside.

Oplysning om alternative behandlingsmuligheder
FOOKiD står for Foreningen for Oplysning Om komplementær Kræftbehandling i Danmark.

”Foreningen er opstået på baggrund af et meget højt ønske om at oplyse og informere, specielt kræftramte og deres pårørende, om de behandlingsmuligheder som allerede eksisterer rundt om i verden – uanset om det handler om lægemidler eller naturlige remedier – men som ikke tilbydes af det etablerede, konventionelle behandlingssystem,” skriver FOOKiD på hjemmesiden.

Repurposed drugs pt bedste mulighed
Ligesom praktiserende læge Stig Ekkert og professor Thomas Benfield, der forsker i infektionssygdomme, mener FOOKiD, at ”repurposed drugs”, i dette tilfælde klorokin, ser ud til pt at være den bedste mulighed for at finde en hurtig behandling af coronavirus. Repurposed drugs kan forholdsvis hurtigt, billigt og problemfrit kan anvendes, indtil der eventuelt stilles en reel vaccine til rådighed, skriver FOOKiD og opfordrer os alle til at bidrage økonomisk:

”Danske forskere har nu fået 50 millioner kroner stillet til rådighed af regeringen, som de kan søge, så de også kan bidrage til løsningen. Desværre rækker 50 millioner ikke langt i forskning men hvis 1 million danskere donerer 100 kroner, så kommer vi samlet op på 150 millioner kroner.”

Læs mere om FOOKiD og muligheden for at støtte her. 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

100 år med gratis tandpleje

Børne- og ungdomstandplejen i København fylder 100 år og ifølge hovedstadens overtandlæge er der sket en kæmpe udvikling indenfor tandplejen siden 1923. Københavns kommune driver

Læs mere »