Borgmester i Tårnby: Vi skal ikke gå i panik

Krisen rammer hårdt, men vi kommer over den, hvis vi står sammen, er budskabet fra borgmesteren i Tårnby, Allan S. Andersen, i en statusudmelding på Facebook.

Torsdag d. 26. marts skrev borgmester Allan S. Andersen en opdatering på sin facebookside om situationen under nedlukningen i Tårnby Kommune. Nedlukningen af samfundet fortsætter foreløbigt til og med 2. påskedag.

”Det er bestemt ikke en behagelig situation, vi er i. Men vi skal stå sammen, vi skal ikke gå i panik – det skal nok gå alt sammen, det er mit budskab til jer alle,” skriver Allan S. Andersen.

Krisen rammer hårdt lige nu

På Jobcentret i Tårnby mærker de allerede nu, at krisen rammer hårdt, og at mange allerede har mistet deres job.

”Der har været massiv hjælp til virksomhederne på forskellig vis, men desværre er der stadig mange, der nu er blevet ledige. Dem skal vi bruge kræfter på at hjælpe,” skriver Allan S. Andersen. Han opfordrer til at hjælpe det lokale erhvervsliv og de lokale virksomheder ved at bruge dem – der hvor det er muligt og forsvarligt, vel at mærke, tilføjer han.

”Vores kommune, vores virksomheder og hele vores samfund skal nok komme på fode igen. Der bliver en masse arbejde og udfordringer – ingen tvivl om det. Men så længe sammenholdet og tilliden opretholdes, så kommer vi også en dag videre sammen. Men i en forandret verden, ingen tvivl om det.”

Hilsner, pakker og blomster til plejehjemmene

Han roser medarbejderne i kommunen, der sørger for, at kommunen fortsat kan fungere på de mest vitale områder, herunder pleje- og ældreområdet. Han fortæller desuden, at der fortsat er mulighed for nødpasning på de ellers lukkede skoler og daginstitutioner, selvom der ikke er ret mange, der indtil nu har gjort brug af det.

Fra vores plejehjem har jeg hørt, at man får masser af hilsner, pakker og blomster bragt til matriklerne fra pårørende, som tænker på de ældre, som de ikke kan besøge i øjeblikket. Savnet er især stort hos de ældre beboere, men ikke mindst personalets ihærdige indsatser gør, at dagligdagen fortsætter,” skriver Allan S. Andersen, ”tak til alle, der tænker på andre og gør deres pligt og mere til i denne tid. Gode tanker sender jeg også til vores politiske ledelse her i landet.”

Ros til statsministeren

Allan S. Andersen roser desuden Mette Frederiksen, der har gjort det mere end godt, skriver han. Det samme gør sig gældende for ledelsen inden for sundhedsvæsenet og politiet.

”Jeg synes de sætter en retning, vi alle kan bruge lige nu,” skriver han, ”det glæder mig, og det gør mig stolt at høre, hvordan I griber tingene an derude. Tak for den opbakning, jeg oplever og får tilkendegivelser om fra jer i Tårnby. Jeg kan fornemme et sammenhold, selv om vi er på distance fra hinanden. Det er noget, som er helt afgørende for, at vi sammen kommer over krisen. Og vi kommer over krisen.”

Han opfordrer til, at vi lytter og følger anbefalinger og påbud. Men at vi også husker at tænke på andet end smitte og krise.

”Tænk også over livet og gode stunder, der har været og som kommer igen. For det gør de.”

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?