Finansmand donerer stort beløb til Dragør-læges forskning i corona-medicin

At praktiserende læge Stig Ekkert i den kommende tid kan fordybe sig 100 procent i at forske i malariamidlet klorokins indvirkning på corona-virus, skyldes blandt andet et større beløb, doneret af finansmanden Michael Voss.

Det er finansmanden Michael Voss (tv), indehaver af Fundamental Invest, har doneret et større beløb så læge Stig Ekkert (th) kan fokusere 100% på forskning i om malariamidlet klorokin har en gavnlig effekt på corona-virus.

Af Pia Melander Guilbert

Forskere flere steder i verden er i øjeblikket ved at undersøge, hvorvidt malariamidlet klorokin har en gavnlig effekt på corona-virus. I Danmark er forskningen ledet af Dragør-lægen Stig Ekkert og professor Thomas Benfield, der til daglig forsker i infektionssygdomme på Hvidovre Hospital. Sidstnævnte får løn af hospitalet, mens Stig Ekkert som udgangspunkt er ulønnet, og derfor må forske ved siden af sin praksis som læge i Dragør.

Det betyder, at forskningen kan trække ud, men ifølge nyhedsbrevet MedWatch får Stig Ekkert nu hjælp til at kunne fokusere 100 procent på forskningen. Det er finansmanden Michael Voss, indehaver af Fundamental Invest, der har doneret et større beløb.

”Jeg vil gerne give en hjælpende en hånd. Det skal ikke være økonomien, der begrænser sådan nogle forsøg,” udtaler Michael Voss til MedWatch

Tid en afgørende faktor
Donationens præcise størrelse vil Michael Voss ikke ud med, men der er tale om et pænt beløb.

Læge Stig Ekkert udtaler i artiklen:

”Hvis ikke, Michael gav disse penge, ville forsøget på Hvidovre komme til at tage meget længere tid, og så vil det måske være for sent. For det er netop tid, der lige nu er en afgørende faktor. Folk dør jo stribe af den her virus.”

Formelt donerer Michael Voss pengene til Hvidovre Hospital, der så køber Stig Ekkert fri til at fokusere på forskningen:

“De styrer suverænt, hvad de bruger dem til, og det er helt fint, at de også går til at købe Stig fri fra sit daglige arbejde. Bare vi kan få forskningen hurtigt i gang og gennemført,” siger Michael Voss til MedWatch.

Brug for flere midler
Udover løn til Stig Ekkert kommer en del af beløbet til at betale for såkaldte peer reviews, der er et krav for, at forskningen kan valideres, samt aflønning af assistenter og andet personale. Selvom Stig Ekkert er meget taknemlig for donationen, vurderer han over for MedWatch at der kan blive behov for yderligere donationer senere i forløbet:

”Det gør der nok. Under alle omstændigheder er det klart, at vi kan gøre det hurtigere, hvis vi har råd til at ansætte flere til at hjælpe med at lave forsøgene. Jo flere hænder, jo hurtigere går det.”

Seneste artikler

 

Fik du læst?